Google Play Pass

Google Play Pass: één betaalbundel voor meerdere apps

Een van de recente frustaties van Apple-gebruikers is dat steeds meer ontwikkelaars overstappen op een appabonnement. Je betaalt daarbij een paar euro per maand om de app te mogen gebruiken. Google pakt het anders aan met de Play Pass: één betaalde bundel voor meerdere apps en games. Het lijkt op de gamedienst Apple Arcade, maar is toch anders.

Google Pay Pass

Terwijl Apple nog geen verdere details heeft gegeven over Apple Arcade, is Google aan het testen met iets soortgelijks. Google Play Past geeft je voor $4,99 per maand toegang tot games zoals Stardew Valley en Marvel Pinball. Maar dat is niet alles. Er zitten ook allerlei andere premium-apps in, waar je normaal voor moet betalen.


Het zou gaan om een test die stilletjes wordt uitgevoerd. Hoewel Google heeft aangegeven dat de test gaande is, willen ze nog niet meer vrijgeven over details zoals de uitrol. Als je kijkt naar de eigenschappen van Play Pass, dan lijkt dat op Apple Arcade, dat je toegang geeft tot een collectie mobiele games. Er zitten ook een aantal exclusieve titels bij. De dienst gaat dit najaar van start. De website XDA Developers vond vorig jaar al aanwijzingen dat Google bezig was met Play Pass, waarvan de uiteindelijk maandprijs nog kan wijzigen. Helemaal nieuw is het natuurlijk niet. De software-ontwikkelaar Readdle biedt in samenwerking met partners al een tijdlang SetApp aan voor macOS, waarbij je voor een tientje per maand toegang hebt tot allerlei handige Mac-apps.

Google Play Pass

Google belooft een ‘gecureerde’ catalogus van puzzelgames tot muziek-apps, fitness en alles wat daar tussenin zit. Er wordt gesproken over “honderden premium apps en games, zonder reclame of in-app aankopen”. Bij AndroidPolice betwijfelen ze nog of het een succes kan worden op Android, aangezien Android-gebruikers geneigd zijn om veel minder geld uit te geven dan hun iPhone-gebruikende vrienden.

Google Play Pass

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.