MacBooks in de Apple Store

Nu beschikbaar: aanvullende update macOS Mojave 10.14.6

Start je Mac maar op of klap je MacBook open, want er is weer een nieuwe update beschikbaar. Zojuist is er een aanvullende update voor macOS Mojave 10.14.6 uitgebracht. Wat biedt deze laatste update van Mojave?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

26 augustus 2019: Apple heeft opnieuw een aanvullende update voor macOS 10.14.6 uitgebracht. Het gaat om een belangrijke beveiligingsupdate, die tegelijk is uitgebracht met iOS 12.4.1 en andere updates voor de Apple Watch en Apple TV.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 12.4.1 en meer uit, lost beveiligingslek op

Apple heeft zojuist iOS 12.4.1 uitgebracht. De update lost het beveiligingslek op die eerder aan het licht gekomen was. Er zijn ook nieuwe bugfixes uitgebracht voor de Apple Watch, Apple TV en de Mac.

Apple heeft een aanvullende update voor macOS Mojave 10.14.6 uitgebracht. Dit lost een probleem met de slaap/waakfunctie op. Het gaat om een kleine update. De bug zorgde ervoor dat sommige Macs niet meer uit slaapstand kwamen.

Je kunt de update op de gebruikelijke manier installeren.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 22 juli.

macOS Mojave 10.14.6 beschikbaar

Apple bracht in mei macOS Mojave 10.14.5 uit, waarin AirPlay 2 toegevoegd werd voor het delen van content van je Mac naar een ondersteunende smart-tv. Uit de beta van macOS Mojave 10.14.6 is niet gebleken wat er verder vernieuwd is, maar Apple heeft naar verwachting wel weer wat bugs opgelost.


Bij elke Mac-update pakt Apple wel wat kleine problemen aan die met een simpele software-update te verhelpen zijn. Bij de vorige versie werd bijvoorbeeld de audiolatentie op de MacBook Pro verbeterd. In de update heeft Apple enkele problemen opgelost. Zo is het probleem opgelost dat er geen nieuwe Boot Camp-partitie kon worden aangemaakt en is de bug opgelost waarbij de computer kon blijven hangen als deze opnieuw opgestart wordt. Check de volledige releasenotes hieronder.

De macOS Mojave 10.14.6-update verbetert de stabiliteit en betrouwbaarheid van je Mac en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Deze update:

  • Verhelpt een probleem waarbij er geen nieuwe Boot Camp-partitie kon worden aangemaakt op een iMac en Mac mini met Fusion Drive
  • Verhelpt een probleem waarbij je computer kon blijven hangen wanneer deze opnieuw werd opgestart
  • Verhelpt een grafisch probleem dat zich kon voordoen wanneer de computer uit de sluimerstand werd gehaald
  • Verhelpt een probleem waarbij schermvullende video mogelijk zwart werd weergegeven op de Mac mini
  • Verbetert de betrouwbaarheid van het delen van bestanden via SMB

Meer informatie over deze update vind je op: https://support.apple.com/kb/HT209149
Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op: https://support.apple.com/kb/HT201222

macOS Mojave 10.14.6 downloaden
Je downloadt macOS Mojave 10.14.6 niet uit de Mac App Store zoals je voorheen gewend was. Sinds macOS Mojave vind je de updates gewoon in de systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update. Deze knop staat tussen Internetaccounts en Netwerk.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren bij macOS Ventura (en eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt wil je natuurlijk meteen updaten, maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 26 augustus: Artikel bijgewerkt naar aanleiding van nieuwe aanvullende update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.