Chromecast-2-header

Google onthult de Chromecast 2 en Chromecast Audio

Google heeft tijdens het Google Event de tweede generatie Chromecast onthuld, die er anders uitziet en ook aan de binnenkant de nodige verbeteringen doorvoert. Dit is er nieuw.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Chromecast-2-header

Google heeft tijdens het Google Event een compleet vernieuwde versie van de Chromecast gepresenteerd, en introduceert Chromecast Audio. Het nieuwe apparaatje voor in je tv heeft een ander uiterlijk en bevat nieuwe functies. Wat heeft de tweede generatie Chromecast te bieden, en wat is Chromecast Audio precies?


Een paar weken geleden doken de eerste geruchten (en gelekte foto’s) van de tweede generatie Chromecast al op. De nieuwe Chromecast is klein en rond, zodat hij gemakkelijk achter je TV te verstoppen is. Daarnaast is er 5GHz Wi-Fi ondersteuning aanwezig. Hierdoor werkt de nieuwe Chromecast sneller, en kunnen video’s in hogere kwaliteit weergegeven worden. Een handige gadget voor iPhone- en iPad-eigenaren dus, zeker omdat steeds meer iOS-apps ondersteuning voor de Chromecast inbouwen.

De prijs blijft hetzelfde

De nieuwe Chromecast is vanaf vandaag beschikbaar in 17 landen en zal dezelfde prijs van 35 dollar behouden. Je hebt de keuze uit de kleuren rood, zwart en geel. Of Nederland bij deze eerste groep landen zit, is nog niet duidelijk. De eerste generatie Chromecast is in ieder geval niet meer beschikbaar in de Nederlandse Google Store.

Ook de bijbehorende Chromecast kan op een update rekenen. Hier zul je voortaan alle iOS-apps vinden die de Chromecast ondersteunen, en kun je zien welke bestaande apps je met de nieuwe Chromecast kunt verbinden.

Tijdens de presentatie zagen we onder meer hoe Google Photos gebruikt kan worden om foto’s snel en gemakkelijk naar je tv te versturen. Je iPhone doet nu dienst als afstandsbediening, waarop je de volgende foto’s kunt selecteren die op het scherm verschijnen. De update voor Google Photos moet spoedig in de App Store te vinden zijn.

Bekijk ook

Tweede generatie Chromecast streamt muziek naar speakers

Gelekte documenten laten een nieuwe generatie van Google's Chromecast zien. De HDMI-dongel verbetert bestaande functies, en voegt ook de mogelijkheid om audio te streamen naar speakers toe.

Chromecast Audio

Chromecast-audio
Tegelijk met de tweede generatie Chromecast heeft Google ook Chromecast Audio aangekondigd: een afzonderlijk apparaatje dat je via de 3,5mm (aux) ingang in een speaker kunt pluggen. Vervolgens kun je er draadloos muziek naar streamen, net zoals je video’s streamt naar een Chromecast in de TV, zolang je iPhone en de Chromecast Audio maar met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Zie het als een Chromecast die ‘domme’ speakers slim maakt, net zoals de originele Chromecast dat deed met niet-smart tv’s.

Spotify-ondersteuning

Spotify en Google Play Music hebben toegezegd de Chromecast Audio te ondersteunen, met deze muziekdiensten kun je dus razendsnel muziek naar een speaker sturen waar een Chromecast Audio aan verbonden is. Spotify ondersteunt naast Chromecast Audio ook de tweede generatie Chromecast. Het is zelfs mogelijk om de muziek van een YouTube-video op je speaker af te spelen met Chromecast Audio.

Door meerdere Chromecast Audio’s in verschillende speakers te stoppen kun je ze met elkaar combineren, hierdoor kun je alle speakers in je huis gebruiken om dezelfde muziek af te spelen. De Chromecast Audio zal in de Verenigde Staten 35 dollar kosten.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Google Chromecast vs. Apple TV

Google onthulde Google Chromecast, een 35 dollar kostende dongle voor je televisie, waarmee je films kunt streamen. Wij vergelijken Chromecast met AirPlay en Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.