Patent: animaties met watergolven en bewegende bomen in 3D Maps

Een patent van Apple laat zien hoe de 3D Maps-functie in de toekomst verder uitgebreid kan worden. Zo komen de foto's tot leven met animaties in het water en van bomen.

Apple-Maps-toekomst-flyover
Apple zou aan een nieuwe versie van 3D Maps werken, waarbij onder meer het water beweegt en realtime reflecties bevat. Hierdoor komt de 3D-weergave van een stad er natuurlijk een stuk realistischer uit te zien. Een nieuw ontdekt patent beschrijft welke technieken Apple toe wil passen om de 3D Maps tot leven te laten komen.


Het patent met het nummer 9.147.286 legt uit hoe de 3D-functies van Apple Maps verder uitgebreid kunnen worden. Dit komt bijvoorbeeld ook van pas bij de Flyover van steden, waar vandaag 19 nieuwe steden aan toegevoegd werden.

3D-maps-patent

Zo werkt de animatietechniek
Zo gaat de techniek in zijn werk: zodra de software van Apple Maps een deel van een afbeelding herkent als een waterpartij, kan er een rimpeleffect toegepast worden om de illusie te wekken dat het water beweegt. Dat geldt ook voor bomen waar een soortgelijk grafisch effect wordt toegepast om ze te laten bewegen.

Deze animaties zijn niet altijd actief, maar worden bijvoorbeeld geactiveerd als je je vinger tegen de zijkant van je iPhone houdt. Tik bijvoorbeeld met je vinger op een zee of ander wateroppervlak om kringen in het water te maken of kantel je iPhone om bomen heen en weer te laten waaien. Een dergelijke manier om met effecten te spelen zou natuurlijk perfect samengaan met de 3D Touch-functie van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Bekijk ook

3D Touch op de iPhone: zo werkt het indrukken van het scherm

Met 3D Touch op bepaalde iPhones krijg je meer functies door extra hard op het scherm te drukken. In deze uitleg lees je hoe 3D Touch werkt en wat je er allemaal mee kan doen.

Grote spiegelende kantoorpanden die aan het water staan kunnen ook op een oppoetsbeurt rekenen. Door het water als een lichtbron te beschouwen kan een reflectie op de gebouwen afgebeeld worden.

3D-maps-patent

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.