TuneIn Radio Chromecast

Tweede generatie Chromecast streamt muziek naar speakers

Gelekte documenten laten een nieuwe generatie van Google's Chromecast zien. De HDMI-dongel verbetert bestaande functies, en voegt ook de mogelijkheid om audio te streamen naar speakers toe.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

TuneIn Radio Chromecast
Naar verluidt zou Google druk bezig zijn met een tweede editie van de Chromecast, de kleine HDMI-dongel die je kunt gebruiken om media te streamen naar je tv. Gelekte documenten beweren dat we de nieuwe Chromecast eind september al te zien krijgen.

Chromecast 2

Er zijn documenten gelekt, die ons wat meer vertellen over de opvolger van de Chromecast. Zo zal de kwaliteit van de Wi-Fi-verbinding erop vooruit gaan. Ook introduceert Google ‘Fast Play’, een nieuwe manier om de Chromecast sneller met andere apparaten verbinding te maken.

Chromecast-2

Chromecast Audio Service

Daarnaast zou het mogelijk worden om de Chromecast met audio-apparatuur te verbinden, zodat je er gemakkelijk muziek naar kunt streamen vanaf je iPhone. Deze Chromecast Audio Service ondersteunt meerdere kamers tegelijk en zou ook met Spotify werken. Ook zou je er rechtstreeks muziek uit je Chrome-browser mee naar je speaker kunnen sturen.

Op 29 september houdt Google een persconferentie, dus de kans is groot dat we het nieuwe apparaatje daar te zien krijgen. Op (wazige) gelekte foto’s is te zien dat de tweede generatie Chromecast in meerdere kleuren verkrijgbaar zal zijn en een ietwat ronder ontwerp heeft dan de eerste Chromecast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2015, 9:23
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerp chromecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.