Google Home Mini slaapkamer-grijs

Google Nest Mini gelekt: zelfde uiterlijk, nieuwe aansluiting

Maar klinkt ‘ie ook beter?

Op internet zijn foto's gelekt van de aanstaande Google Nest Mini. Het kleine apparaatje is voorzien van een soort rubberen bekleding in plaats van stof. Verder ziet de Mini er vrijwel hetzelfde uit.

Google Nest Mini gelekt

De Google Nest Mini is de nieuwe naam van Google’s instapmodel voor slimme speakers. Net als voorheen gaat het om een klein rond schijfje in de kleuren wit en antracietgrijs. Foto’s laten zien dat er wel een nieuwe aansluiting op zit, in vergelijking met de Micro USB-poort van het eerste model. Of het hierbij om USB-C gaat is niet helemaal zeker. Ook is er een gaatje aanwezig voor de muurbevestiging, iets wat bij deze versie nieuw is. Een AUX-aansluiting ontbreekt echter. Vandaag zal Google de opvolger van de Google Mini aankondigen tijdens een hardware-evenement in New York. De livestream daarvan begint om kwart voor vier op dinsdagmiddag.


Alle producten voor thuis zullen voortaan onder de merknaam Google Nest verkrijgbaar zijn en dat is ook bij deze nieuwe Mini het geval. Er zijn wat kleine veranderingen: zo heeft de rubberen onderkant van de speaker nu een kleur die overeenkomt met de textielbekleding. Je kunt kiezen uit zwart, lichtgrijs, koraal en een nieuwe lichtblauwe kleur. De behuizing zou deels gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Google Nest Mini

Bluetooth 5.0 en zwaardere stroomadapter
Het lijkt om een relatief bescheiden update te gaan, al zit er vanaf nu wel Bluetooth 5.0 in. Mogelijk zijn er nog meer verbeteringen die niet van de foto’s zijn af te leiden, bijvoorbeeld verbeterde audiokwaliteit. Amazon vernieuwde onlangs de line-up aan speakers en zorgde daarbij ook ervoor dat de kleinste speaker (Dot) meer geschikt is voor muziek luisteren. Er zin aanwijzingen daarvoor: de nieuwe Mini heeft namelijk een 15 Wat adapter en dat is krachtiger dan de 9 Watt uitvoering die er voorheen bij werd geleverd.

Google Nest Mini wit

Jammer genoeg is deze nieuwe Google Nest Mini niet geschikt om je oude speakers ‘connected’ te maken. Eerder kon je daarvoor de relatief goedkope Chromecast Audio gebruiken, maar die heeft Google in januari van dit jaar uitgefaseerd. De muurbevestiging is een mooie toevoeging. De Google Nest Mini is een klein apparaatje dat je wellicht zou willen vastmaken op een plek waar geen vlak oppervlak is, zoals in een hal of garderobe.

Er zijn de afgelopen weken al heel wat details gelekt over de nieuwe mini-speaker. Waar wij benieuwd naar zijn, is of Google de bediening bovenop weer heeft geactiveerd. Eerder moest dit worden uitgeschakeld omdat bleek dat de Google Assistent audio-opnames maakte zonder dat gebruikers “OK Google” hadden gezegd. Daardoor kon je vanaf dat moment alleen nog de knoppen aan de zijkant voor geluidsvolume en het snoozen van het alarm gebruiken.

De nieuwe Mini gaat waarschijnlijk weer rond de 50 euro kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.