Chromecast-audio

Google stopt met Chromecast Audio

Maar er zijn alternatieven

Google gaat stoppen met de Chromecast Audio. Zodra de huidige voorraad op is zullen er geen nieuwe meer worden gemaakt. De audio-dongle wordt ook door Apple-gebruikers benut om speakers in huis draadloos aan te kunnen sturen.

Chromecast Audio stopt

De Chromecast Audio is een handig hulpmiddel om je speakers ‘connected’ te maken. Met deze dongle kun je alleen audio streamen. Je sluit de Chromecast Audio aan op bestaande speakers en streamt dan muziek vanaf je smartphone via het Wi-Fi-netwerk. Zo kun je normale speakers met een simpele handeling draadloos maken. Ook kun je meerdere speakers met elkaar koppelen tot een multiroom-systeem.

Wil je nog snel een Chromecast Audio hebben, dan kun je voor 37 euro terecht bij winkels als Bol.com. Ook MediaMarkt heeft nog voorraad en rekent er 39 euro voor. Bij Coolblue is de Chromecast Audio al volledig uitverkocht.


Dat Google gaat stoppen met de Chromecast Audio werd bevestigd in een gesprek met Android Police. Een medewerker van het bedrijf zegt: “Ons productassortiment blijft groeien, waardoor we nu verschillende apparaten hebben voor audioliefhebbers”. Daarmee geeft het bedrijf tussen de regels door aan dat er nu voldoende alternatieven zijn. Met Google Home heeft het bedrijf bijvoorbeeld een serie speakers waarmee je ook draadloos je muziek kunt streamen.

Chromecast-Audio-Apple-Music

Het alternatief: de gewone Chromecast 2018
Ook bracht Google een paar maanden geleden de derde generatie Chromecast uit, die tevens te gebruiken is als Chromecast Audio. Die kost ook 39 euro en is dus een prima alternatief. Hij ziet er bovendien qua design wat moderner uit. Hou er wel rekening mee dat deze niet voorzien is van een 3,5mm aansluiting, maar via HDMI werkt.

Chromecast 2018

De Chromecast is al jarenlang een populair product van Google, vanwege de simpele werking en de lage prijs. Je steekt een Chromecast in de HDMI-aansluiting van je tv en kunt dan allerlei content streamen, zonder dat je de veel duurdere Apple TV in huis hoeft te halen. De nieuwste derde generatie, combineert de functies van een normale Chromecast en de Chromecast Audio.

Ander alternatief: speaker met Google Home
Wil je liever een speaker die je met de spraakassistent Google Assistent kunt bedienen, dan kun je beter kijken naar een Google Home-speaker, of een van de vele andere speakers die Google Assistent ondersteunen. Ben je fervent Apple-gebruiker, dan zou je natuurlijk ook kunnen kijken naar speakers met Siri-ondersteuning, zoals de HomePod of Sonos.

Google Home Mini Charcoal

Google heeft de Chromecast Audio in de VS inmiddels in de uitverkoop gedaan: via de Google Store krijg je de audio-dongle voor half geld. In Nederland is dat helaas niet zo. Bij ons betaal je nog de vertrouwde prijs van veertig euro.

Verkrijgbaarheid
De Chromecast Audio is nog verkrijgbaar bij een aantal winkels, zolang de voorraad strekt:

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 12 januari: Waarschuwing over 3,5mm aansluiting toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2019, 11:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, chromecast
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.