AirPort Extreme

Update maakt AirPort Utility-app geschikt voor iOS 13

Ook de AirPort-basisstations gaan met hun tijd mee: Apple heeft een update uitgebracht voor de AirPorts, die ze geschikt maakt voor iOS 13. De update volgt op een reeks klachten van gebruikers.

AirPort Utility-app nu geschikt voor iOS 13

Ook al is Apple gestopt met het maken van AirPort-routers, er is nog steeds een vaste groep fans die er gebruik van maakt. Zij zaten de afgelopen dagen met het probleem dat de AirPorts niet goed samenwerkten met toestellen met iOS 13. Dit is nu opgelost met de update. Je kunt nu de nieuwste iOS-versie installeren en gewoon blijven internetten. De releasenotes van versie 1.3 van de AirPort Utility-app noemen alleen “algemene stabiliteit- en beveiligingsverbeteringen”, maar in feite gaat het om een wat ingrijpender update die de apparaten weer wat meer compatibel maakt.

Gebruikers zaten met het probleem dat de app crashte sinds iOS 13 is uitgebracht. Vooral als je een wachtwoord probeerde in te vullen bleef de app hangen. Ook nadat er bugfix-updates uit kwamen bleef het probleem bestaan. Dat zou nu moeten zijn opgelost.

AirPort-routers.

Apple biedt nog de noodzakelijke support voor de AirPorts en brengt nog maar zelden updates uit. De laatste grote update van de AirPort Utility-app werd uitgebracht in september 2018. Daarnaast verschijnen er soms firmware-updates. De AirPort Express, het meest eenvoudige model, kreeg bijvoorbeeld vorig jaar nog een update om AirPlay 2 te ondersteunen. Later volgden nog beveiligingsupdates voor de AirPorts en Time Capsule.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2019, 8:43
Categorie Accessoires
Onderwerp airport

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.