Google Lens voor iOS

Google Lens nu te gebruiken in de Google-zoekapp voor iOS

Met de Google-app voor iOS kun je nu objecten uit de echte wereld herkennen, door je camera erop te richten. Vraag je je af welk type hondenras er voor je neus staat, dan doe je dat gewoon met de Google-app voor iOS.

Google Lens voor iOS

Eerder had je de Google Foto’s-app nodig om de Lens-functie op de iPhone te gebruiken. Nu kun je de functie ook rechtstreeks vanuit de zoekapp starten en dat is een veel logischer plek. Google Lens maakt gebruik van slimme beeldherkenning en AI om te achterhalen wat er op de foto te zien is. Zo kun je zoeken naar huisdieren, boeken, kamerplanten en bloemen, kleding, gebouwen en meer. Als het te donker is kun je de flitser inschakelen om wat extra licht bij te schijnen.

Google Lens is te vinden in de zoekbalk van de app. Mocht dit voor jou nog niet zichtbaar zijn, dan zul je moeten wachten tot de geleidelijke uitrol ook jou heeft bereikt. Het kan dus zijn dat je het nog niet meteen kunt gebruiken.

Google Lens voor iOS

Google Lens werd begin maart uitgerold naar Google Foto’s voor iOS en naar de normale Google-zoekapp voor Android. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2018 kreeg het een flinke update. Sindsdien kun je realtime resultaten te zien krijgen en je tekst slim selecteren.

Je moet bij het opstarten van de functie Google wel toestemming geven tot de camera en akkoord gaan met alle voorwaarden. Google legt je vervolgens uit dat je de functie ook kunt gebruiken om tekst te scannen en slim te shoppen. Richt je de camera bijvoorbeeld op een product in de winkel, dan kun je met Google Shopping meteen zien of een gelijksoortig product ook online verkrijgbaar is. Het is voor Google een van de inkomstenbronnen. Verder kun je ook een bestaande foto uit je camerarol halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2018, 9:24
Categorie Apps
Onderwerpen google, lens

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.