Infinity Blade met logo.

Bekende Infinity Blade-trilogie na acht jaar uit de App Store verwijderd

De populaire gameserie Infinity Blade is uit de App Store verwijderd. Alle drie de delen zijn nu niet meer voor nieuwe kopers te downloaden.

In september 2010 kwam de bekende gameontwikkelaar Epic Games met een techdemo genaamd Epic Citadel. De demo was vooral om te laten zien wat er qua graphics destijds mogelijk was op de iPhone 4. De game was het voorproefje op de allereerste Infinity Blade, die exact acht jaar geleden verscheen. Nu heeft de ontwikkelaar besloten om de stekker eruit te trekken.

Infinity Blade uit App Store verwijderd

Vroege iPhone-bezitters weten misschien nog wel de aankondigingen van de Infinity Blade-games. Ze speelden vaak een belangrijke rol tijdens de presentaties van Apple over de nieuwste toestellen. Epic Games kwam geregeld op het podium om te laten zien wat de nieuwste iPhone in zich had. Naast de grafische kracht van de games werden ze ook qua gameplay erg gewaardeerd.

De games zetten een standaard voor mobile gaming, dat voorheen vooral draaide om simpele puzzelspelletjes. Inmiddels is het gamen op een smartphone veel volwassener geworden, onder andere door Fortnite, wederom van Epic Games. Mocht je dit stukje gaminggeschiedenis gemist hebben, dan is het nu dus te laat. Alle drie de delen zijn uit de App Store verwijderd en alle mogelijkheden voor in-app aankopen zijn stopgezet.

Als belangrijkste reden is dat het voor Epic Games lastig geworden is om de games te blijven ondersteunen. Met alle nieuwe toestellen, schermformaten en iOS-versies is het lastig om ervoor te zorgen dat de games optimaal presteren. “De Infinity Blade-serie zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben, alsmede voor Epic Games in zijn geheel”, zo voegt Donald Mustard daaraan toe.

Nog niet helemaal over en uit
Gelukkig is het nog niet helemaal over en uit met Infinity Blade. Het derde deel zal voor de huidige spelers nog ondersteund blijven met enkele nieuwe toevoegingen, zoals speciale items. Daarnaast kun je de Infinity Blade Stickers voor iMessage nu gratis downloaden. Epic verklapt ook dat we Infinity Blade ongetwijfeld nog ergens terug gaan zien. Dat zal waarschijnlijk zijn in seizoen 7 van Fortnite.

Heb je Infinity Blade al eens eerder gekocht en wil je de games weer spelen? Je kan verwijderde apps opnieuw downloaden via je aankopenoverzicht. Dat geldt dus ook voor de Infinity Blade-games, die op deze manier dus nog even te spelen zijn. In onze tip lees je precies hoe je dat moet doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2018, 9:03
Bron Bron Epic Games
Categorie Apps
Onderwerp infinity blade
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.