Google-Keep-iphone

Google Keep werkt voortaan nauwer samen met Google Docs

Google Keep werkt voortaan nauw samen met de desktopversie van Google Docs en is ook voor zakelijke gebruikers verbeterd. Notities en lijsten die je in Google Keep maakt, verplaats je met één klik naar een Google Docs-document.

Google-Keep-iphoneVeel mensen gebruiken Apple’s Notities-app voor het maken van notities, of alternatieven zoals Wunderlist en Todoist. Google heeft daar al enkele jaren een eigen oplossing voor: Google Keep. Hiermee maak je notities en lijstjes die meteen gekoppeld zijn aan je Google-account. Voorheen stonden die op zichzelf, maar Google biedt voortaan de mogelijkheid om ze meteen in Google Docs te gebruiken. Ook voor zakelijke gebruikers is Keep nu makkelijker te gebruiken.

Notities van Keep in Google Docs slepen

Tijdens het werken aan een document in de desktopversie van Google Docs vind je aan de rechterkant een overzicht van al je notities en lijsten in Google Keep. Met één klik sleep je die voortaan in je document. Het is niet duidelijk of Google een zelfde soort integratie ook in de iOS-app van Keep gaat aanbieden. Wel maakt Google het voor zakelijke gebruikers eenvoudiger. Dankzij de integratie met G Suite, de zakelijke variant van Google Drive, kunnen zij Keep voortaan ook met hun zakelijke account gebruiken. Hiermee werpt Keep zich nog meer op als gratis concurrent van bijvoorbeeld Evernote.

Google Keep notities in desktopversie Google Docs

Google Keep voor iPhone en iPad
Google Keep is een veelzijdige notitie-app voor iPhone en iPad. Naast notities en lijsten ondersteunt de app foto’s en audio. Ook kun je gebruikmaken van Google’s spraakherkenning om notities te maken (spraakmemo) en te zoeken. De app organiseert je notities automatisch, maar desgewenst kun je ze ook ordenen met labels en kleuren. Voor taken die je niet mag vergeten kun je herinneringen toevoegen. Daarnaast kun je met anderen samenwerken aan notities en lijsten, bijvoorbeeld voor het bijhouden van boodschappenlijstjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2017, 12:40
Categorie Apps
Onderwerpen google, google documenten, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.