Twitter-banner

Twitter neemt maatregelen tegen pesten en anonieme accounts

Twitter neemt meer maatregelen tegen pesten. Je kunt berichten van anonieme en niet-geverifieerde accounts blokkeren en discussies makkelijker muten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Twitter heeft nieuwe maatregelen genomen om pesten te voorkomen. De belangrijkste verbeteringen is dat je anonieme accounts met ei-avatar automatisch kunt negeren. Ook kun je tweets negeren van gebruikers die hun e-mailadres of telefoonnummer nog niet hebben geverifieerd. Twitter wil hiermee voorkomen dat mensen die snel een account hebben aangemaakt om opruiende teksten te verspreiden of te pesten, niet meer gehoord worden.

Twitter-banner

Twitter strijdt tegen pesten

De nieuwe instellingen tegen pesterijen vind je door naar de geavanceerde instellingen te gaan. Op het moment van schrijven waren de instellingen om de genoemde accounts te blokkeren nog niet te vinden, dus hou er rekening mee dat Twitter het geleidelijk uitrolt.

Twitter kreeg de afgelopen maanden vaak kritiek omdat er weinig werd gedaan tegen pesten. Daardoor gebeurde het regelmatig dat prominente gebruikers opstapten, omdat ze te weinig konden doen tegen vervelende opmerkingen van anonieme ‘eitjes’-accounts. In het verleden liep pesten soms de spuigaten uit, onder andere bij Gamergate en bij tweets die naar de dochter van acteur Robin Williams werden gestuurd. Ook bij racistische tweets naar actrice Leslie Jones gaf Twitter de pestkoppen vrij spel.

Berichten negeren op Twitter

Naast de genoemde maatregelen kun je ook gesprekken negeren die niet meer in je tijdlijn of in je notificaties worden getoond. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je onderdeel bent geworden van een Twitter-discussie die je inmiddels de keel uitkomt. Je geeft daarbij zelf de tijdsduur aan om te negeren, bijvoorbeeld een dag, week, maand of altijd. Eerder was het al mogelijk om bepaalde trefwoorden te negeren.

Twitter heeft nog meer plannen om pesten en vervelende opmerkingen te verbergen. Daarvoor maken ze gebruik van kunstmatige intelligentie, waarbij ze benadrukken dat het om een nieuw systeem gaat dat mogelijk nog wel fouten maakt. Tweets kunnen per ongeluk als aanstootgevend of ongewenst worden gemarkeerd, terwijl dat niet zo is. Als een Twitter-gebruiker bijvoorbeeld vaak berichten stuurt naar een niet-volger, dan kan Twitter er automatisch voor zorgen dat deze tweets automatisch worden verborgen. Dit moet de hoeveelheid spam op Twitter reduceren.

Twitter-report

Twitter wil tenslotte meer openheid geven over acties die het bedrijf onderneemt. Je krijgt te zien als er meldingen binnenkomen over jouw account en het bedrijf legt uit waarom ze bepaalde acties hebben ondernomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2017, 9:23
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.