Google-Keep-icon

Google Keep: handige notitie-app eindelijk ook voor iOS

Google Keep is Google's versie van de Notities-app. Zet snel wat gegevens neer via tekst, spraak of een afbeelding, maak gesynchroniseerde afspeellijsten en stel ook reminders in.

Google-Keep-icon
Google Keep is een handige nieuwe notitie-app voor iOS, die vooral van pas komt als je met meerdere personen samen aan een notitie wilt werken op verschillende apparaten. Android-gebruikers kunnen er al meer dan een jaar mee aan de slag, nu is de iPhone- en iPad-versie er eindelijk.

Google Keep voor iOS

Google Keep maakt het erg simpel om een notitie weg te zetten via tekst, spraak of een foto en houdt het overzichtelijk door verschillende notities in afwisselende kleuren naast elkaar te zetten. Zo ontstaat er al snel een plakbord vol gekleurde post-its. Ook kun je jouw boodschappenlijstje of verlanglijstje een label geven zodat je hem nog makkelijker terugvindt.

Google Keep: handig voor boodschappenlijstjes

Bij een boodschappenlijstje komt het gemak van Google Keep al om de hoek kijken. Zo kun je aan het begin van de dag een lijstje aanmaken, een reminder zetten zodat je er ‘s avonds aan herinnerd wordt en er via de deelfunctie voor zorgen dat je partner nog snel die extra pizza er op kan zetten.

Google-Keep-iphone

Je kunt zelfs plaatsgebonden reminders instellen, zodat je boodschappenlijstje automatisch verschijnt als je bij je supermarkt in de buurt komt.

Cloudfuncties
Deze cloudfuncties maken Google Keep zo handig, omdat je lijsten hierdoor op ieder apparaat in te zien zijn en automatisch worden gesynchroniseerd. Via de webversie van Google Keep kun je de notities ook op je Mac openen. Google Keep is dus een mooi alternatief voor de standaard Notities-app van Apple, ware het niet dat deze met de komst van iOS 9 ook compleet vernieuwd is. Google Keep zal dan ook vooral de moeite waard zijn voor de mensen die dol zijn op de vormgeving van Google’s apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2015, 9:28
Categorie Apps
Onderwerpen google, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.