Google Inbox in de hand

Google Inbox kan nu berichten verwijderen en werkt beter met Google Drive

Inbox by Google heeft een paar handige functies erbij gekregen, zoals écht verwijderen van e-mailberichten en een overzichtelijke stijl voor Google Alerts.

Het is alweer twee jaar geleden dat Google Inbox verscheen, de app waarmee je slimmer zou gaan e-mailen. Inbox was gemaakt door de ontwerper van Sparrow, de app die Google twee jaar eerder overnam. Na een reeks updates met alleen ‘bugfixes en verbeterde prestaties’ is het eindelijk weer eens tijd voor een wat grotere update met nieuwe functies, zoals samenwerking met Trello, GitHub en Google Alerts.

Google Inbox in de hand

Google Inbox werkt met Trello

De verbeteringen zijn niet zo interessant voor de doorsnee privégebruiker, maar als je een IT-job hebt zul je de twee nieuwe diensten die Inbox ondersteunt wel kennen. Het is nu gemakkelijker om Inbox met Trello te combineren, de online dienst voor projectplanning. Als er updates over projecten zijn, krijg je deze binnen als een soort nieuwsbrief met items. Dat leest veel prettiger. Inbox heeft altijd al geprobeerd om zoveel mogelijk brokjes informatie bij elkaar te zoeken en overzichtelijk te presenteren, zoals verzendinformatie, agenda-updates en herinneringen. De toevoeging van Trello is fijn voor mensen die hiermee planningen maken.

Google Inbox, GitHub en Alerts

Hetzelfde geldt voor GitHub, de website waar programmeurs samen kunnen werken aan code. Ook hier krijg je duidelijker te zien wat er binnen jouw favoriete projecten gebeurd is. Dat geldt trouwens ook voor Google Alerts. Om te zorgen dat je op de hoogte blijft van onderwerpen die voor jou belangrijk zijn, worden de Google Alerts voortaan ook weergegeven als een nieuwsbrief. Zie je iets interessants staan, dan klik je erop om meer te lezen. Je kunt de alerts net zo gemakkelijk afvinken.

Google Drive-linkjes en berichten echt verwijderen

Maar daarmee is de lijst met verbeteringen nog niet afgewerkt. Je kunt nu namelijk ook Google Drive-linkjes uitwisselen via de Inbox-app, kijken of personen wel de juiste permissies hebben (en ze die geven) en e-mailbijlagen opslaan in Drive.

Maar misschien wel de meest welkome functie is de mogelijkheid om berichten rechtstreeks naar de prullenbak te sturen. Tot vandaag was het alleen mogelijk om berichten te archiveren. Het verwijderen van een bericht is nu net zo simpel geworden als het markeren als gedaan. Bij elk bericht is nu een duidelijk prullenbak-icoon te zien. Nog een handigheidje: je kunt contacten nu met drag-and-drop verplaatsen tussen het To-, CC- en BCC-vak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2016, 19:57
Categorie Apps
Onderwerpen google, google drive, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.