Google Inbox: nieuwe mailapp werkt totaal anders

Google's Inbox is een compleet nieuwe e-mailapp voor iPhone en Android, waarbij je op basis van uitnodiging alvast toegang kan krijgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

inbox mobielGoogle heeft vanavond een nieuwe e-mailapp aangekondigd. Inbox is gemaakt door de ontwerper van Sparrow, de app die Google een tijd geleden overnam. Inbox wordt op basis van uitnodigingen beschikbaar gesteld aan gebruikers en werkt op de iPhone en Android-smartphones. De app is afkomstig van het team dat Gmail bouwt, maar werkt anders dan je van Gmail gewend bent. Inspiratie lijkt te komen van Mailbox en Google Now. Wil je toegang, dan kun je een invite aanvragen voor de gesloten beta.

Het uitnodigingensysteem werkt op dezelfde manier als Google ooit deed met Gmail zelf. Je moet een mailtje sturen naar inbox@google.com om toegang te krijgen. Het bijzondere van Inbox is dat je de informatie op een heel andere manier te zien krijgt, meer gericht op de context. Zo hou je meer overzicht, in plaats dat je wordt overspoeld door een steeds toenemende stroom van berichten.

Dit is de melding die je krijgt als je Inbox zonder invite gebruikt:

inbox-by-google-app inbox-google-1

Eén van de functies waar Inbox zich mee onderscheidt is Bundles. Dit is een groep soortgelijke e-mailberichten die samen worden getoond. Het gaat dan bijvoorbeeld om facturen of nieuwsbrieven. Met Highlights krijg je vluchtinformatie, details over evenementen en andere nuttige info die te maken hebben met familie en vrienden. Ook zitten er Google Now-achtige functies met namen als Reminders, Assists en Snoozes. Die laatste functie ken je natuurlijk van de Mailbox-app, die bekend werd door het uitstellen van berichten tot een later moment.

TIP! Inmiddels hebben we een eigen Google Inbox review waarin we de nieuwe app uitgebreid aan de tand voelen.

Google Inbox werkt alleen met persoonlijke e-mailaccounts, niet met Google Apps voor zakelijke gebruikers.

Verzoeken om invites zullen worden verwijderd. Gebruik daarvoor het forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2014, 17:47
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.