Scanfunctie Google Drive

Google Drive-scanner komt eindelijk naar iOS

De scanfunctie van Google Drive komt eindelijk naar iOS. De functie maakt het mogelijk om documenten te scannen met de iPhone-camera en deze op te slaan en te organiseren in de cloud. Android-gebruikers konden al veel langer met de scanner aan de slag.

De Google Drive-scanner is handig voor het opslaan en ordenen van de inhoud van belangrijke fysieke documenten. Met de camera van je iPhone of iPad scant de app een document, waarna het document netjes wordt uitgelijnd en eventuele schitteringen in het beeld worden verwijderd. Door middel van machine learning kan de app automatisch een relevante titelsuggestie bij het document. Deze optie is echter alleen beschikbaar voor gebruikers uit de Verenigde Staten.

Google gebruikt voor de scanfunctie de VisionKit-api. Dat is Apple’s eigen tool voor dergelijke scanfuncties. Het scannen in Google Drive werkt dan ook net zoals in Apple’s eigen Notities-app, die al jarenlang een scanfunctie heeft. De komst van de scanfunctie naar Google Drive voor iOS werd daardoor hoog tijd. Ook andere aanbieders van cloudopslagdiensten bieden dergelijke scanfuncties aan, zoals Microsoft met de Microsoft Lens-app.

Google Drive scanner voor iPhone

Scan maken via Google Drive op je iPhone

Om de scanfunctie in Google Drive te gebruiken, tik je bij Bestanden op het camera-icoontje rechtsonder. Richt de camera van je iPhone of iPad op een document, zoals een bon, notitieblok of producthandleiding en de app maakt automatisch een scan van het papier. Het is mogelijk om meerdere scans achter elkaar te maken, zodat je alle gewenste pagina’s van een document in hetzelfde Drive-bestand kunt opslaan.

Eerder deze week was Google Drive ook al in het nieuws. Meerdere Google Drive-gebruikers klaagden de afgelopen tijd over verdwenen bestanden in de opslagdienst van Google. Sommige gebruikers zeggen maanden aan gegevens kwijt te zijn. Het bedrijf heeft nog geen oplossing gevonden voor het probleem.

Bekijk ook

Google Drive-gebruikers zijn bestanden kwijt: Google biedt 3 oplossingen

Een toenemend aantal gebruikers meldt dat er bestanden zijn verdwenen op Google Drive, de opslagdienst van Google. Google heeft het probleem erkend en onderzoekt de zaak.

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.