Nieuwe persoonlijke feed in Google-app.

Google-app krijgt gepersonaliseerd nieuwsoverzicht

De Google-app wordt de komende weken verbeterd met een nieuwe gepersonaliseerd nieuwsoverzicht. De nieuwe feed toont meer relevante berichten voor jouw interesses en je kunt ook eenvoudig een onderwerp volgen.

De standaard Google-app krijgt binnenkort nieuwe functies, waardoor het nieuwsoverzicht meer op jouw smaak afgestemd is. Het is daardoor volgens Google veel eenvoudiger om je eigen interesses te volgen. Het nieuwe overzicht kijkt niet alleen naar je interacties met Google, maar ook naar wat er populair is in jouw omgeving en wereldwijd. Ook krijg je de mogelijkheid om onderwerpen vanuit een zoekopdracht te volgen.

Nieuwe persoonlijke feed in Google-app.

Google-app met gepersonaliseerde feed

Google introduceerde het nieuwsoverzicht afgelopen december, maar heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt om dit overzicht te verbeteren. De algoritmes achter de lijst zijn verbeterd, waardoor je volgens Google meer passende onderwerpen in de lijst zou moeten zien. Jouw persoonlijke overzicht bevat dan ook meer onderwerpen die voor jou interessant zijn, bijvoorbeeld als je veel artikelen leest over fotografie. Als je een onderwerp tegen komt dat jou minder interesseert, dan kun je deze ook weer makkelijker uit de lijst verwijderen via de instellingen van de Google-app. Naast je persoonlijke interesses wordt ook gekeken naar populaire onderwerpen op basis van je locatie.

Het handmatig toevoegen van een onderwerp is nieuw in de Google-app. Bij bepaalde zoekopdrachten via de Google-app zie je de mogelijkheid om een onderwerp te volgen. Met de Volg-knop voeg je zo meteen een bepaald onderwerp aan je nieuwsoverzicht toe. Wil je bijvoorbeeld alle artikelen omtrent Game of Thrones volgen, dan zoek je naar dit onderwerp en tik je op de Volg-knop in het blauwe zoekresultaat.

Google nieuws volgen.

Meerdere bronnen bij nieuwsverhalen
Google gaat binnenkort ook meerdere bronnen tonen bij bepaalde nieuwsgebeurtenissen. Om een onderwerp van meerdere kanten te belichten, vind je onder een nieuwsartikel gerelateerde verhalen van andere bronnen, zodat je een breder beeld krijgt van het desbetreffende onderwerp. En als je op een nieuwsonderwerp tikt, kun je meteen via Google naar meerdere resultaten zoeken.

Het nieuwe gepersonaliseerde nieuwsoverzicht is vanaf vandaag in Amerika beschikbaar in de iOS- en Android-app. De komende weken worden alle nieuwe functies internationaal uitgerold, waardoor je ook snel in Nederland gebruik kunt maken van deze nieuwe en verbeterde functies. Vorige week verbeterde Google al de aparte Google Nieuws-app met nieuwe navigatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2017, 10:32
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.