Apple start online tijdschrift over machine learning

Apple is een online magazine over kunstmatige intelligentie gestart. In Machine Learning Journal zijn resultaten van intern onderzoek te lezen.

Apple heeft vandaag het startschot gegeven voor ‘Machine Learning Journal‘. Het is een soort online wetenschappelijk magazine voor software-ontwikkelaars waar ze hun onderzoeken over kunstmatige intelligentie en machine learning kunnen publiceren. Het eerste artikel gaat over het verbeteren van realistische beelden die door computers zijn gegenereerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van neurale netwerken.


Interview Deep Learning

Machine Learning Journal van Apple

Apple lijkt van plan om het online tijdschrift meermaals per jaar uit te breiden met nieuwe berichten. Externe ontwikkelaars, studenten en onderzoekers worden ook uitgenodigd om bijvoorbeeld vragen te stellen.

Apple zet sterk in op kunstmatige intelligentie, neurale netwerken en deep learning, zo bleek eerder al uit interviews met topmensen binnen Apple. Het wordt onder andere gebruikt voor Siri, maar ook voor analyse van foto’s. Aanvankelijk was Apple vrij gesloten en kregen ze kritiek dat ze niet bijdroegen aan de publicatie van onderzoeksresultaten. Sinds een paar maanden hebben researchers die binnen Apple werkzaam zijn de mogelijkheden gekregen om hun onderzoek ook te publiceren.

Bekijk ook

Hoe Apple-producten steeds slimmer worden dankzij Deep Learning

Apple gebruikt in steeds meer producten deep learning, om ze nog gebruiksvriendelijker te maken. Alleen zie je dat nauwelijks aan de buitenkant. Hoe zit het? Dat blijkt uit een nieuw verschenen interview.

Apple’s hoofd van de afdeling AI-onderzoek is Ruslan Salakhutdinov. Uit een gelekte presentatie bleek afgelopen december aan welke onderwerpen Apple zoal werkt als het om machine learning gaat. Zo konden we zien dat Apple geïnteresseerd is in gezondheid en vitale lichaamswaarden, beeldbewerking en -kleuring, intelligente assistentie en taal, maar ook het herkennen van activiteiten. Verder gebruikt Apple de kennis voor LiDAR-systemen, die bijvoorbeeld worden gebruikt bij zelfrijdende auto’s.

Bekijk ook

Apple wil Machine Learning voor deze toepassingen inzetten

Uit een gelekte presentatie blijkt op welke gebieden Apple AI-onderzoek doet. De resultaten van dit onderzoek zullen ze vaker openbaar maken.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.