Nintendo Switch Online-app met Splatoon 2.

Met de Nintendo Switch Online-app speel je Splatoon 2 en meer met vrienden

Als je graag online tegen vrienden wil spelen op de Nintendo Switch, dan is de nieuwe Nintendo Switch Online-app een must. De app werkt al met Splatoon 2 en laat je zo statistieken zien, de levels bekijken en voice-chat gebruiken.

De Nintendo Switch is Nintendo’s nieuwste spelcomputer die je zowel thuis als onderweg kunt gebruiken. Het aantal games dat beschikbaar is groeit elke maand met titels als Mario Kart 8 Deluxe en ARMS. Aanstaande vrijdag komt daar Splatoon 2 bij, het vervolg van de eerdere Wii U-game. Splatoon 2 is de eerste game die gebruikmaakt van de nieuwe Nintendo Switch Online-app voor iPhone en iPad die je nu kunt downloaden in de App Store. Met de app speel je tegen vrienden en kun je met ze praten.

Nintendo Switch Online-app met Splatoon 2.

Nintendo Switch Online-app: spelen met je vrienden

De Nintendo Switch beschikt over een eigen vriendensysteem, maar een andere manier om online vrienden uit te nodigen om een potje te spelen is door gebruik te maken van deze nieuwe app. De Nintendo Switch Online-app maakt gebruik van je sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, WhatsApp en meer om vrienden uit te nodigen om met jou een potje te spelen. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld nog niet al je vrienden met een Nintendo Switch op je spelcomputer uitgenodigd hebt om vrienden te worden. De Nintendo Switch Online-app stelt je verder ook in staat om je al bestaande vrienden uit te nodigen om samen online te spelen, mits de desbetreffende game de app ondersteunt.

Splatoon 2 is de eerste game die gebruikmaakt van deze nieuwe app. In Splatoon 2 vecht je in twee teams van elk vier spelers tegen elkaar. Het is in Splatoon de bedoeling om het level met jouw kleur inkt te bekladden met een verscheidenheid aan wapens. Het team dat dat het beste doet, is de uiteindelijke winnaar. Splatoon is een dus een third-person shooter, maar dan wel net even anders dan de doorsnee shooter. Daarnaast zijn er ook nog allerlei andere spelmodi en variaties.

Nintendo Switch Online-app.

De Nintendo Switch Online-app werkt samen met SplatNet 2, het online systeem van Splatoon 2. Zo kun je via SplatNet 2 zien welke levels je op dit moment kunt spelen, bekijk je de ranglijsten en statistieken en nog veel meer. De app zorgt er ook voor dat je kunt voice-chatten met je vrienden. Hou er wel rekening mee dat je tijdens het gebruik van voice-chat, geen andere apps op je iPhone of iPad kunt gebruiken.

Gratis tot 2018
Om de Nintendo Switch Online-app te gebruiken heb je een Nintendo Switch met gratis Nintendo-account nodig. Alle functies van de app gaan aanstaande vrijdag van start. De onlinediensten en de Nintendo Switch Online-app zijn tot en met ergens in 2018 gratis te gebruiken. In 2018 komt Nintendo met een betaalde versie van haar onlinedienst. Dit kost €3,99 per maand of €19,99 per jaar en is dan vereist om de Nintendo Switch Online-app te kunnen gebruiken. Voor dat bedrag krijg je dan ook toegang tot klassieke games zoals Super Mario Bros. 3 en Balloon Fight. De al bestaande Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch-app blijft gewoon gratis te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2017, 14:14
Categorie Apps
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.