Vertrouwelijke modus voor Gmail nu ook in iOS-app

Met de officiële Gmail-app voor iOS kun je nu e-mailberichten na een aangegeven tijdsperiode laten verdwijnen. Eerder dit jaar werd de functie al aangekondigd, nu zit het ook in de iOS-app dankzij de zojuist verschenen update.

Gmail vertrouwelijke modus

De vertrouwelijke modus van Gmail verwijdert de e-mails na een bepaald moment. Je kunt hiermee instellen dat voor het bekijken van de e-mail een toegangscode nodig is. Bovendien zijn ze maar beperkte tijd te bekijken. Alle gebruikers kunnen er via de Gmail-app voor iOS nu gebruik van maken. Je hoeft dus niet langer je vertrouwelijke e-mailtjes op de desktop te typen.


Bij het schrijven van een e-mail tik je op de drie punten rechtsboven, om de extra opties te zien. Je hebt nu de mogelijkheid om aan te geven op welk moment het bericht verstuurd moet worden. Dat kan dus ook op een later moment zijn. Verder kun je de vertrouwelijke modus activeren voor het betreffende bericht.

Gmail app: vertrouwelijke berichten sturen

Gmail-berichten verdwijnen vanzelf

Hierbij zal de inhoud van de e-mail na verloop van tijd niet meer zichtbaar zijn. Je kunt een termijn kiezen tussen 1 dag en 5 jaar. Standaard geeft Google de suggestie om een week in te stellen.

Gmail app: vertrouwelijke berichten sturen

Je kunt ook aangeven dat het lezen van de e-mail alleen mogelijk is na het invoeren van een pincode. Deze code wordt naar wens via sms verstuurd naar de ontvanger, als deze niet beschikt over een Gmail-account. Alleen na invoer van de code kun je de inhoud bekijken.

Gmail vertrouwelijke mail

Verder is het bij deze vertrouwelijke mails niet mogelijk om het bericht door te sturen, af te drukken of te kopiëren. Je kunt uiteraard nog wel steeds stiekem een screenshot maken. Daar is helaas niets aan te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.