Apple Store: workshop met iPad Pro en Apple Pencil

Gerucht: ‘Er komt Pencil-ondersteuning voor goedkopere 9,7-inch iPad’

Een Apple Pencil voor het onderwijs? Het is geen gek idee en volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple die aanstaande dinsdag aankondigen, samen met een nieuwe versie van de 9,7-inch iPad (zonder Pro).
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Samenvatting Apple onderwijs-event
Het event is inmiddels afgelopen! Alle aankondigingen van Apple’s event op 27 maart vind je in onze samenvatting van het onderwijs-event.

Volgende week gaat Apple tijdens het Field Trip-evenement in Chicago waarschijnlijk nieuwe iPads aankondigen. Het zou wel eens een doorbraak kunnen betekenen voor de Apple Pencil in het klaslokaal. Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo gaat Apple aanstaande dinsdag een nieuwe versie van de 9,7-inch iPad introduceren. Die heeft als bijzonderheid dat ‘ie werkt met de Apple Pencil. Tot nu toe had je er een iPad Pro voor nodig. De drukgevoelige pen vereist namelijk speciale sensoren in het scherm.

Helaas zul je de aankondiging van die nieuwe iPad niet live kunnen meemaken, want Apple heeft eerder vandaag bekendgemaakt dat er geen livestream komt. Wel kun je achteraf de video bekijken.

Met een drukgevoelige stylus zouden scholieren en studenten makkelijker tekeningen en schetsen op het scherm kunnen maken. Daarnaast komt er een speciaal toetsenbord voor de 9,7-inch iPad, zodat studenten ook makkelijker teksten kunnen typen.

Apple Pencil: met de Paper-app kun je ook schilderen.

Kuo voorspelt dat Apple de iPad mini in de steek laat, omdat er weinig vraag meer naar is. De smartphones met groot scherm hebben die rol overgenomen. Met de Apple Pencil-ondersteuning wil Apple zich onderscheiden van de Android-tablets, die op de markt zijn. De massaproductie van de nieuwe 9,7-inch iPad start volgens Kuo in het tweede kwartaal van 2018. We zijn benieuwd welke andere vernieuwingen Apple heeft doorgevoerd en hoe ze erin geslaagd zijn om de tablet tegelijk goedkoper te maken ten opzichte van het 2017-model.

Wil je weten wat onze verwachtingen van het maart 2018-event zijn? Lees dan onderstaande round-up en volg iCulture op dinsdagmiddag vanaf 17:00 uur op de voet. Er is geen livestream, dus hou ons via Twitter (@iCulture) in de gaten en praat mee in de aanloop naar het event.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 27 maart: Het event is afgelopen! Check onze samenvatting in het bijgewerkte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2018, 20:25
Bron Bron MacRumors
Categorie Geruchten
Onderwerp apple pencil
Devices iPad, iPad 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.