Gerucht: ‘Er komt Pencil-ondersteuning voor goedkopere 9,7-inch iPad’

Een Apple Pencil voor het onderwijs? Het is geen gek idee en volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple die aanstaande dinsdag aankondigen, samen met een nieuwe versie van de 9,7-inch iPad (zonder Pro).
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Samenvatting Apple onderwijs-event
Het event is inmiddels afgelopen! Alle aankondigingen van Apple’s event op 27 maart vind je in onze samenvatting van het onderwijs-event.

Bekijk ook

Video → Samenvatting Apple's onderwijs-event 2018: dit is er aangekondigd!

Wat heeft Apple tijdens het onderwijs-event 2018 aangekondigd? We hebben alle aankondigingen voor je op een rijtje gezet, van de nieuwe iPad tot nieuwe programma's en apps voor scholen.

Volgende week gaat Apple tijdens het Field Trip-evenement in Chicago waarschijnlijk nieuwe iPads aankondigen. Het zou wel eens een doorbraak kunnen betekenen voor de Apple Pencil in het klaslokaal. Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo gaat Apple aanstaande dinsdag een nieuwe versie van de 9,7-inch iPad introduceren. Die heeft als bijzonderheid dat ‘ie werkt met de Apple Pencil. Tot nu toe had je er een iPad Pro voor nodig. De drukgevoelige pen vereist namelijk speciale sensoren in het scherm.


Helaas zul je de aankondiging van die nieuwe iPad niet live kunnen meemaken, want Apple heeft eerder vandaag bekendgemaakt dat er geen livestream komt. Wel kun je achteraf de video bekijken.

Met een drukgevoelige stylus zouden scholieren en studenten makkelijker tekeningen en schetsen op het scherm kunnen maken. Daarnaast komt er een speciaal toetsenbord voor de 9,7-inch iPad, zodat studenten ook makkelijker teksten kunnen typen.

Apple Pencil: met de Paper-app kun je ook schilderen.

Kuo voorspelt dat Apple de iPad mini in de steek laat, omdat er weinig vraag meer naar is. De smartphones met groot scherm hebben die rol overgenomen. Met de Apple Pencil-ondersteuning wil Apple zich onderscheiden van de Android-tablets, die op de markt zijn. De massaproductie van de nieuwe 9,7-inch iPad start volgens Kuo in het tweede kwartaal van 2018. We zijn benieuwd welke andere vernieuwingen Apple heeft doorgevoerd en hoe ze erin geslaagd zijn om de tablet tegelijk goedkoper te maken ten opzichte van het 2017-model.

Wil je weten wat onze verwachtingen van het maart 2018-event zijn? Lees dan onderstaande round-up en volg iCulture op dinsdagmiddag vanaf 17:00 uur op de voet. Er is geen livestream, dus hou ons via Twitter (@iCulture) in de gaten en praat mee in de aanloop naar het event.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van Apple's maart 2017-event

Er staat deze maand weer een nieuw Apple-event op de planning. Maar wat gaat Apple daar allemaal aankondigingen? Wij keken alvast in onze glazen bol en geven onze voorspellingen voor nieuwe iPads, Macs en meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 27 maart: Het event is afgelopen! Check onze samenvatting in het bijgewerkte artikel.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.