Sollicitatieformulier Steve Jobs

Zo zag het sollicitatieformulier van Steve Jobs eruit in 1973

Je kunt nu bieden op een sollicitatiebrief van Steve Jobs uit 1973. De brief is verschenen op een Amerikaanse veilingwebsite en moet rond de 50.000 dollar opleveren. Heb jij het geld ervoor over?
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Update 16 maart: het hieronder genoemde sollicitatieformulier is uiteindelijk voor $174.757 verkocht, veel meer dan de $50.000 die het veilinghuis er aanvankelijk voor inschatte. Een technisch handboek voor Mac OS X gesigneerd door Jobs uit 2001 leverde $41.806 op, terwijl een gesigneerd krantenartikel met Jobs’ krabbel erop voor $26.950 onder de hamer ging.

Mac OS X handleiding met Jobs' handtekening

Sollicitatieformulier Steve Jobs

Afgelopen week is er op een veiligwebsite een oud sollicitatieformulier van Steve Jobs opgedoken. Je hebt nog tot aanstaande donderdag de tijd om te bieden op het sollicitatieformulier, dat uit 1973 dateert. Er werd verwacht dat het formulier ongeveer $50.000 zou opleveren, wat neerkomt op ongeveer €40.000. Op dit moment is het hoogste bod al $50.000 dus de opbrengst zou wel eens flink hoger kunnen liggen.


Toen Jobs het formulier invulde was hij net gestopt met studeren aan Reed College. Hier begon hij 1972 maar na één semester schreef hij zich alweer uit. Hij bleef wel hangen op de campus en ging naar lessen die hij interessant vond. Waarvoor het sollicitatieformulier diende, is niet bekend. Een jaar later werkte Jobs bij Atari.

Sollicitatieformulier Steve Jobs

Op het sollicitatieformulier beschrijft Jobs zichzelf als student Engelse literatuur. Onder het kopje ‘Speciale vaardigheden’ schreef Jobs: elektronische tech of design engineer. Ook benoemt hij dat hij met zowel computers als rekenmachines om kan gaan. Zijn eerdere werkervaring bij Hewlett-Packard komt ook aan bod.

Op dit moment is de veiling nog open en kun je nog steeds bieden op het sollicitatieformulier. Het hoogste bod staat op het moment van schrijven zoals gezegd op $50.000, dus je zult flink in de buidel moeten tasten, mocht je interesse hebben.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 16 maart: Uitslag veiling toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.