iPhone X flexibel OLED-scherm

Gerucht: Apple geeft alle iPhones een OLED-scherm in 2019

Apple zou van plan zijn om in 2019 drie nieuwe iPhones uit te brengen, die allemaal voorzien zijn van een OLED-scherm. Deze worden vooral geproduceerd door Samsung.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘iPhones in 2019 volledig OLED’

Dat zegt het Zuid-Koreaanse ETNews, op basis van ingewijden. “Apple is recent begonnen met de planning voor de 2019 iPhone en heeft besloten om OLED te gebruiken in alle drie types”, zou een Apple-official hebben gezegd.


Momenteel heeft alleen de iPhone X een OLED-scherm en voor de 2018 iPhones zou Apple twee stuks hebben gepland. Daarnaast komt er nog een goedkopere versie met LCD-scherm. Voor de iPhone 2019 zou Apple echter volledig de overstap willen maken naar OLED, als de geruchten kloppen.

Samsung zou meer fabrieken willen openen om aan de vraag van Apple te kunnen voldoen, zeggen de ingewijden. Daarnaast zou Apple plannen hebben om LG in te schakelen voor het leveren van OLED-schermen. Momenteel maakt dit bedrijf al de OLED-schermen voor de Apple Watch. Apple zou miljarden hebben geïnvesteerd om de productiecapaciteit bij LG te verhogen. Dit jaar zou LG wel eens de fabrikant van de iPhone X Plus kunnen zijn, de ‘Super iPhone’ met 6,5-inch scherm die ook trekjes heeft van een tablet. Meer hierover lees je in ons overzicht van iPhones 2018.

Al eerder waren er geruchten dat Apple voor de 2019 iPhones volledig zou willen overschakelen naar OLED. Beleggers namen dit nieuwe gerucht meteen erg serieus: volgens Reuters zijn de aandelen van Japan Display met 20 procent gezakt nadat het nieuws bekend werd, terwijl de aandelen van Sharp 4 procent zakten. Japan Display maakt momenteel de LCD-schermen voor de iPhone en is er sterk afhankelijk van. Het bedrijf wil wel overstappen naar OLED-technologie, maar heeft minder ervaring in vergelijking met Samsung en LG. Bovendien zou Japan Display pas in 2019 de overstap willen maken.

Gisteren meldde een andere Aziatische bron dat de iPhones in 2019 drie cameralenzen aan de achterkant krijgen, met verbeterde zoom en een 3D-sensor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2018, 20:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2019 iPhone, oled
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.