Reacties voor: Gehackte iPhone-kabel kan je computer overnemen

Beveiligingsonderzoeker MG heeft op de hackersconferentie Def Con een kabel laten zien, die de besturing van een computer kan overnemen. Dit is te zien in een video.
Lees het complete artikel → Gehackte iPhone-kabel kan je computer overnemen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. (Ik heb gegoogled maar niet een goede hit gekregen)
    Zijn er charge-only lightning kabels te koop?

  2. Interessant artikel, thanks!

  3. Wat zijn ze toch enorm vindingrijk 😕

  4. Best wel eng…

  5. Leuk verbloemd verkooppraatje. Eerst angst zaaien, dan de oplossing verkopen

  6. Maar….dus alleen weer voor mensen die bij hun dure telefoon, goedkope 2e rangs kabeltjes gaan halen.

    Dan maar een keer geen Ali Express.

  7. @Jelle: Of gewoon niet in jan en andermans computer die kabel steken, of zoals in de trein ofzo die openbare usb laadmogelijkheden.
    Ik heb ook een aliexpresskabel maar laad wel op met de office adapter, heb juist zo kabel van wegen het magsafe gebeuren wat ideaal is.
    Zo blijft overal mijn aansluiting dicht geen stof niks in, en zo opladen is gewoon fijn magnetisch kabeltje.

  8. Of gewoon op “Nee” klikken als die vraag om een apparaat te vertrouwen op komt. Die vraag wordt niet voor niets gesteld. Waarom zou je “ja” selecteren als dat apparaat je computer niet hoeft te bedienen of als je alleen wilt opladen?

    Dit artikel is wel een hele omweg om duidelijk te maken waarom die vraag gesteld wordt als je met sommige apparaten verbind. “Nee” is, zeker in relatie tot toegang verschaffen en beveiliging, meestal de beste keuze.

  9. Ik heb geen pc meer , toen ik die nog wel had deed ik nooit de gsm aan de pc.

    Al mijn kabeltjes heb ik al wat langer weer ga er dan ook vanuit dat daar niks mee loos is, maar los daarvan ik gebruik niks geen computer ma meer en dan kan er ook niks gebeuren, de pc is tegenwoordig sowieso de zwakste schakel in het digitale leven.
    Los daarvan is AliExpress kabel niet kopen niet de oplossing hier, wordtjuist verteld dat het in originele kabels verborgen kan .

  10. Dit kabeltje is wel wat heftiger dan in dit artikel is beschreven. Na het plaatsen van het kabeltje kan deze inderdaad als WiFi hotspot functioneren (bereik max 100 meter) maar het kan ook zo worden geconfigureerd dat deze aanmeldt op een bestaand netwerk.
    Nadat je een verbinding hebt geopend naar je kabeltje, met telnet, heb je een zootje mogelijkheden zoals een payload installeren op host-computer (mac/windows) – je kan vanaf dat moment gewoon alles.

    Deze hack is nu uitgevoerd met een lightning-kabel. De maker vertelt zelf dat ze met de moeilijkste kabel zijn begonnen – het is daarop gelukt dus het zal vast ook lukken op kabeltjes voor bv Android of allerlei andere kabeltjes – denk aan dongles.

    Gister een dongle (usb 3.0 —> DVI) aangesloten, opent er meteen een device met daarop de installatiesoftware: de dongle is meteen usb-stick. Dan kun je daar ongetwijfeld ook een accesspoint inklooien.

    Apple, luister even mee: daarom wil ik een macbook PRO met veel poorten en zonder geneuzel met dongles (de benodigde ligt altijd op mijn bureau thuis en dat is precies waar ik op dat moment niet ben)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.