Volgende iPhone krijgt wellicht nieuwe unibody oordopjes

De iPhone krijgt wellicht nieuwe oordopjes. Een Vietnamese video laat nieuwe, unibody oordopjes zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

oordopjes nieuwDe iPhone-geruchten zijn de afgelopen dagen niet te stoppen, al komen ze vaak op hetzelfde neer: een langere behuizing, 4-inch scherm, tweekleurige achterkant. De Vietnamese site tinhte.vn komt met een origineler gerucht: de nieuwe iPhone krijgt compleet nieuwe oordopjes. Ze zullen samen met de iPhone 5 en nieuwe iPods worden uitgebracht.

De Vietnamese site beschikte in het verleden over prototypes van Apple-producten die echt bleken te zijn. Of dat bij deze oordopjes ook geldt, zal nog moeten blijken. In de (Vietnamees gesproken) video vertelt de website dat de oordopjes de huidige zullen vervangen en dat ze gemaakt worden door de Phax Co-fabriek in Vietnam. Ze zien eruit “als een paardenkop”, maar als je ze draagt hebben ze een kleiner profiel. Ze zien eruit als volledig geïntegreerde oordopjes, waarbij geen onderdelen los kunnen raken. Dat is een interessante constatering, want in april 2012 verscheen een patent van Apple, waarin werd gesproken over unibody oordopjes. Door gebruik te maken van ultrasoon lassen kun je meerdere onderdelen aan elkaar bevestigen, waardoor het lijkt alsof ze van één materiaal zijn gemaakt. De oordopjes worden daardoor mooier: je ziet geen naad meer. Het draagcomfort gaat volgens de Vietnamese site ook omhoog. Als je de nieuwe oordopjes draagt, zijn ze minder pijnlijk dan gewone oordopjes.

Gebruikers zullen niet treuren dat de oude oordopjes verdwijnen. Ze zijn niet comfortabel, voelen stug aan en bovenal: ze gaan snel kapot. Op de kabel van de nieuwe oordopjes is te lezen: ‘Designed by Apple in California, Assembled in Vietnam’. Dat is niet nieuw: Apple heeft wel vaker Vietnamese fabrieken ingeschakeld om oordopjes te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=ctQeSbh5T0A&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2012, 16:05
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerpen headset, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.