Facebook Wi-Fi zoeken

Facebook stelt Wi-Fi zoekfunctie wereldwijd open, ook Nederland en België

Facebook stelt de Wi-Fi zoekfunctie beschikbaar in Nederland, België en andere landen wereldwijd. Snel een openbare Wi-Fi-hotspot zoeken.

Facebook gaat de vorig jaar aangekondigde Wi-Fi-zoekfunctie overal ter wereld beschikbaar stellen, dus ook in Nederland en België. Met de functie kunnen bedrijven aangeven dat ze gratis Wi-Fi aanbieden en Facebook kan dit vervolgens adverteren aan bezoekers. Daarvoor moeten ze wel je locatie weten.

Facebook Wi-Fi zoeken

Facebook’s Wi-Fi zoekfunctie

De Wi-Fi-zoekfunctie van Facebook houdt rekening met je huidige locatie en het tijdstip van de dag, om vervolgens leuke plekken in de buurt aan te raden. Zo word je niet ‘s ochtends vroeg naar een biertent of ‘s avonds na sluitingstijd naar een winkel gestuurd. Je kunt de plekken in de buurt zien op een kaart of in een lijst. Wil je gebruik maken van deze functie, dan zul je in de app moeten aangeven dat je altijd je locatie wilt delen met de Facebook-app op de iPhone, dus ook als je de app niet actief gebruikt.

Facebook Wi-Fi zoeken

Zo gebruik je de functie:

  1. Open de Facebook-app op je iPhone.
  2. Tik rechtsonder op de liggende streepjes.
  3. Kies Wi-Fi zoeken en geef toestemming om constant je locatie te delen.

Wi-Fi zoeken Facebook

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar hou er even rekening mee dat je bij openbare hotspots niet altijd veilig kunt internetten. Een 4G-verbinding of VPN is dan verstandiger.

Vorig jaar kwam de Find Wi-Fi-functie in een beperkt aantal landen beschikbaar en is vooral bedoeld voor mensen die onderweg zijn. Je kunt dan even onderweg stoppen om je mail te checken en het thuisfront te laten weten waar je zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2017, 19:37
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, wi-fi, wifi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.