iPhone prototypes Wallaby

Ontwerper van eerste iPhone-toetsenbord onthult prototypes: ‘We noemden ze Wallabies’

De ontwerper van het eerste iPhone-schermtoetsenbordje laat twee prototypes van vroeger zien. "We noemden ze Wallabies", vertelt Ken Kocienda.

De oorspronkelijke ontwerper van het eerste iPhone-schermtoetsenbordje heeft een foto gepubliceerd van twee vroege prototypes. “We noemen ze Wallabies”, vertelt Ken Kocienda erover. “Ik gebruikte deze toestellen om het software-toetsenbord te maken.”

iPhone prototypes Wallaby

Wallaby-prototypes van eerste iPhone

Kocienda had moeite om de prototypes achter te laten, toen hij na zestien jaar vertrok bij Apple. Hij vertelt dat de prototypes jarenlang in zijn bureaula lagen. In mei vertrok Kocienda om aan persoonlijke projecten te werken. Nu zijn we gewend aan schermtoetsenbordjes en zijn ze niet meer weg te denken voor het intikken van teksten, maar in 2007 was het nogal controversieel. Mensen waren gewend om een hardware-toetsenbordje onder het scherm te gebruiken.

Apple’s beslissing om toch een smartphone zonder fysiek toetsenbord uit te brengen riep gemengde gevoelens op bij de gebruikers en hoongelach bij de concurrenten. Human interface designer Ken Kocienda en zijn team zorgden ervoor dat het softwaretoetsenbordje in de iPhone toch een succes werd.

“De iPhone was een geweldig project om aan te werken en we hadden een geweldig team van mensen”, herinnert Kocienda zich, om eraan toe te voegen: “Happy 10th birthday.”

Er zijn al wel eerder iPhone-prototypes boven water gekomen, vooral dankzij de rechtszaken die Apple jarenlang tegen Samsung voerde. De twee prototypes op de foto zijn echter nog niet eerder opgedoken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2017, 13:21
Categorie Achtergrond
Onderwerpen geschiedenis, historie, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.