Facebook met weerbericht.

Facebook-app geeft nu uitgebreide weersinformatie voor zes dagen

Facebook heeft nu een uitgebreid weeroverzicht in haar app. Je kunt daardoor voor je huidige en ingestelde locaties een vooruitblik op het weer zien.

Facebook met weerbericht.
Sinds bijna een jaar toont Facebook in haar app een kort weerbericht als je de app bijvoorbeeld in de ochtend opent. Facebook heeft de weerfunctie nu flink uitgebreid met een compleet Weer-gedeelte in het menu van de app. Hier vind je nu een volledige zesdaagse weersvoorspelling.

Weerbericht in Facebook-app

De gegevens in het Weer-gedeelte van Facebook zijn afkomstig van Weather.com en zijn te benaderen vanaf de weermelding in je tijdlijn, maar ook vanaf het zijmenu in de Facebook-app. Deze weersectie begroet jou bijvoorbeeld met een goedemorgen, met daarbij het weerbericht voor de komende uren. De tijdsaanduiding is echter niet correct, want hier staan nog Amerikaanse tijden onder vermeld. De weersvoorspelling zelf lijkt wel juist te zijn. Ook de melding van het weerbericht zelf is nog maar deels vertaald.

Weeroverzicht in Facebook.

Nieuw is ook dat je een vooruitzicht kunt krijgen voor de komende vijf dagen. Met een weersymbool, de minimum en maximum temperatuur en een voorspelling zoals overwegend bewolkt, weet je ook hoe het weer er de komende dagen uit gaat zien. Om de nieuwe Weer-sectie werkend te krijgen, is het wel nodig om de app toestemming te geven tot je locatie. Via de instellingenknop rechtsboven kun je ook andere locaties toevoegen.

Facebook laat tegenover Techcrunch weten dat gebruikers ook de mogelijkheid krijgen om een melding te ontvangen van het weerbericht, maar dit wordt langzaamaan uitgerold. De nieuwe weersectie vind je door in de Facebook-app rechtsonder op de knop in de menubalk te tikken en in de lijst te kiezen voor Meer weergeven, waarna het kopje Weer tevoorschijn komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2017, 9:14
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.