Messenger reacties

Facebook test reacties en ‘duimpje omlaag’ in Messenger

Facebook test een 'duimpje omlaag' in reacties op Messenger. Ook kun je andere reacties plaatsen onder een chatbericht in Messenger.

Facebook is begonnen met het testen van emoji-reacties in Facebook Messenger. Net als in iMessages kun je reageren met een emoji, waaronder een duimpje omlaag (‘vind ik niet leuk’).

Messenger reacties

Facebook Messenger: duimpje omlaag

Gebruikers kunnen met een emoji reageren op chatberichten, net zoals al sinds begin 2016 mogelijk is bij berichten op Facebook zelf. Een dergelijke manier van reageren was al mogelijk in iMessage. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een ‘duimpje omlaag’ om aan te geven dat je iets niet leuk vindt. Facebook testte dit aanvankelijk ook bij statusupdates, maar besloot het uiteindelijk niet in te voeren.

Facebook Messenger reacties

Facebook test de functie op het moment bij een kleine groep gebruikers. Afhankelijk van de resultaten zal de functie ook voor het grotere publiek beschikbaar komt. De reacties worden naast het chatbericht geplaatst, waar het op een vaste plek blijft staan. Zo’n reactie is handig om aan te geven dat je iets hebt gelezen en wat je ervan vindt, zonder iets in te hoeven tikken. In de test kunnen de gebruikers reageren met een lach, verbazing, verdrietig, duimpje omlaag, boos en hartjes. Een teller geeft aan hoeveel mensen een bepaalde reactie hebben gegeven.

Facebook Messenger reactieteller

Dat Facebook eerder geen duimpje omlaag wilde, heeft ermee te maken dat ze naar eigen zeggen niet te veel negativiteit willen. In chats heeft het duimpje een andere betekenis: het wordt niet gezien als afkeuring, maar als afkorting van ‘nee’. Als iemand je uitnodigt voor een feest kun je dan bijvoorbeeld met een duimpje omlaag aangeven dat je niet aanwezig bent of geen zin hebt.

Facebook wilde nog niet te veel zeggen over deze test en gaf aan dat ze “altijd experimenteren met manieren om Messenger leuker te maken”. Het zou gaan om een kleine test in de webversie van Messenger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2017, 14:14
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.