Apple Store Steenstraat 96 Brugge

Gerucht: ‘Volgende Belgische Apple Store komt in Brugge’

Komt er een Apple Store in de Steenstraat in Brugge? Volgens nieuwe informatie heeft Apple het pand op nummer 96 gekocht en wil er in 2018 een winkel in vestigen.

Apple zou plannen hebben om een Apple Store in Brugge te vestigen. Het gaat om een adres in de Steenstraat, waarbij de opening gepland staat in 2018. Dat zeggen bronnen tegen voormalig Belgium-iPhone-redacteur Alex Colleau. Als de geruchten inderdaad kloppen zou het de tweede Apple Store in België zijn.

Apple Store Steenstraat 96 Brugge

Volgende Apple Store in Brugge?

Volgens Colleau heeft Apple het pand in Brugge aan de Steenstraat 96 gekocht. In het pand zijn nu enkele kledingwinkels gevestigd, waaronder Vero Moda en Jack & Jones. Ook is er het restaurant O’teur gevestigd. Dit restaurant lijkt volgens informatie op de website voorlopig iet van plan om te vertrekken, maar dat hoeft ook niet: het restaurant is gevestigd op de vierde en vijfde verdieping, zodat er genoeg ruimte over blijft voor een Apple Store op de lagere etages.

Brugge plattegrond

Zoals bij wel meer Apple Stores zit er ook een historisch tintje aan het pand. Het werd gebouwd door voormalig burgemeester Frank Van Acker. Meer dan dertig jaar was hier ‘De Brugse Hanze’ gevestigd, een restaurant met zalen voor grotere groepen en uitzicht over de Sint-Salvators kathedraal. Later werd de naam gewijzigd naar O’teur.

Apple Store Brugge

Steenstraat 96 ligt in het hartje van Brugge, tussen het Zand en de markt. Eerder waren er al geruchten dat er een Apple Store in Gent zou komen, maar daar kwam niets van terecht. Over Brugge zijn niet eerder geruchten geweest. Brugge zou op zich wel een aparte keuze zijn, aangezien het wat geïsoleerd ten opzichte van andere Belgische steden ligt en inwoners uit de regio al gemakkelijk naar de Apple Store in Lille/Rijsel kunnen gaan. Gent, Antwerpen of Luik zou in dat geval logischer zijn. Een Apple Store in Antwerpen kan ook meteen Rotterdam bedienen, dat het nog steeds zonder Apple Store moet doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2017, 19:03
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple store, apple store belgie, belgie

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.