Facebook maakt nu een Slideshow met je foto's.

Facebook zet je foto’s bij elkaar in een diashow

Facebook komt met een nieuwe functie in de iOS-app, waardoor het een stuk leuker en eenvoudiger wordt om meerdere foto's van één evenement met je vrienden te delen. De Slideshow functie komt wordt nu uitgerold.

Facebook maakt nu een Slideshow met je foto's.
Facebook (link) heeft een nieuwe functie geïntroduceerd die het een stuk aantrekkelijker maakt om foto’s met je vrienden en kennissen op Facebook te delen. De nieuwe Slideshow-functie plaatst je recente foto’s bij elkaar en laat je er een vrolijk muziekje onder zetten, zodat de foto’s in een mooie weergave voorbij komen in de tijdlijn van je vrienden. De functie wordt nu wereldwijd in de iOS-app van Facebook uitgerold.

Facebook-slideshow met recente foto’s

De nieuwe functie verschijnt automatisch zodra je in de afgelopen 24 uur minstens vijf foto’s gemaakt hebt. Facebook plaatst deze foto’s automatisch in een diavoorstelling met leuke animaties en een hip muziekje zodra je een nieuwe statusupdate wilt toevoegen. Je kunt zelf nog de stijl van het filmpje aanpassen en kiezen voor één van de tien thema’s, waaronder Nostalgic, Playful, Night Out, Birthday, Epic, Thankful, Tropical, Bollywood en Amped.

De functie moet het aantrekkelijker maken om persoonlijke verhalen op Facebook te zetten, ook omdat je vrienden niet meer zelf door een hele reeks aan foto’s hoeven te bladeren. De functie werd een tijd geleden al getest in de Moments-app en heeft ook wat weg van Apple’s nieuwe Aandenkens-functie in de Foto’s-app in iOS 10. Deze functie zet foto’s van bepaalde mensen en gebeurtenissen bij elkaar en laat je zelf een mooie diavoorstelling maken. De Foto’s-app doet dat echter ook automatisch, net zoals de nieuwe Slideshow-functie in de Facebook-app.

De Slideshow-functie wordt de komende tijd uitgerold in de iOS-app van Facebook. Vermoedelijk komt de functie ook later nog beschikbaar voor andere platformen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2016, 21:41
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.