Facebook Messenger design

Nieuw design voor Facebook Messenger brengt je makkelijker in contact met vrienden

Facebook Messenger krijgt een nieuw design, dat makkelijker te navigeren is en je sneller in contact brengt met vrienden en bedrijven.

Facebook Messenger krijgt een nieuw uiterlijk, zodat je makkelijker je weg kunt vinden, games spelen en vrienden opzoeken. Vandaag onthulde Facebook het nieuwe design van de app, dat later deze week beschikbaar komt op de iPhone en Android-toestellen. Het nieuwe design werd uiteraard aangekondigd via Facebook zelf.

Facebook Messenger design

Facebook Messenger redesign

Facebook Messenger, de losstaande berichtenapp van Facebook, krijgt drie nieuwe tabbladen aan de bovenkant van het scherm. Deze zijn bedoeld voor Berichten, Actieve Vrienden en Groepen. Dat tweede tabblad moet ervoor zorgen dat je vaker realtime gaat kletsen met vrienden die online zijn. Nu vinden gesprekken vaak nog om beurten plaats, waarbij het urenlang kan duren voordat je antwoord krijgt. De lijst met vrienden die nú online zijn is daarom toegankelijker gemaakt. Bovenaan het scherm zie je een zoekvak en een icoontje om een nieuw bericht te starten.

Hieronder zie je het oude en het nieuwe uiterlijk en hoewel er op het eerste gezicht toch niet zo erg veel veranderd is, is de app wel simpeler geworden. Je kunt sneller je contacten vinden en verder gaan met de chatgesprekken die je eerder voerde. De tabbladen onderin het scherm waren voorheen alleen icoontjes, maar ze hebben nu een bijschrift gekregen, namelijk Home, Calls, People en Games.

Facebook Messenger redesign

Games zijn een nieuw onderdeel waar Facebook Messenger eerder deze maand mee is gestart. Je kunt hiermee allerlei games spelen in je eentje of tegen iemand anders. Opvallend is dat de cameraknop een stuk kleiner is geworden, maar dat wil niet zeggen dat Facebook minder nadruk op foto’s en video’s wil leggen. Er komt nog een Discover-tabblad bij als de app beschikbaar komt, bedoeld voor bedrijven, locaties en diensten.

Op de tabbladen kunnen rode cijferbadges verschijnen, als er iets nieuws te melden valt. Je ziet dan meteen of je een gemist gesprek hebt. Dit is in de algemene Facebook-app ook al het geval. Je zult nog wel heel even geduld moeten hebben, want de update voor iOS komt pas later deze week uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2017, 19:05
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.