Pastebot op de Mac.

Pastebot voor Mac maakt kopiëren en plakken een stuk geavanceerder

Pastebot is een handige Mac-app waarmee je meer kunt halen uit kopiëren en plakken. Zo zie je een geschiedenis, stel je toetsencombinaties in en pas je filters toe om kopiëren en plakken bruikbaarder te maken.

Tekst en foto’s kopiëren en plakken is bij heel veel mensen een gewoonte en een veelgebruikte functie. Maar er zitten ook nog steeds behoorlijk wat nadelen aan, omdat je bijvoorbeeld maar één selectie tegelijk kunt kopiëren. Tapbots, de ontwikkelaar van de populaire Twitter-app Tweetbot, heeft nu de Mac-app Pastebot uitgebracht. Met Pastebot kun je eenvoudig meerdere dingen tegelijk kopiëren en krijg je een visuele weergave van al je gekopieerde onderdelen. Voorheen was er ook een iOS-versie van Pastebot, maar die is al een tijd niet meer beschikbaar.

Pastebot op de Mac.

Pastebot voor de Mac: meer doen met kopiëren en plakken

Pastebot is de afgelopen tijd als beta beschikbaar gekomen, maar staat vanaf vandaag in de Mac App Store. De app bevat een hele hoop handige opties, zoals een complete geschiedenis van alles wat je gekopieerd hebt. Je kunt aparte klemborden aanmaken en stelt ook aparte toetsencombinaties in, zodat je meerdere dingen kunt kopiëren. Ook heb je de mogelijkheid om filters in te stellen, zodat je bijvoorbeeld een rijtje data meteen met opsommingstekens kunt plakken.

Een andere handige mogelijkheid is om meerdere dingen achter elkaar te kopiëren, zodat je ze vervolgens in dezelfde volgorde kunt plakken. Pastebot is ook voorzien van een zoekfunctie, zodat je gekopieerde tekst sneller terug kunt vinden. Als je met heel veel apps werkt, kan het bovendien zo zijn dat je sommige niet mee wil laten doen in Pastebot. Door deze apps op een blacklist te zetten, vallen deze apps buiten de functies van Pastebot, zodat de kopieer-app niet in de weg zit.

Klembord in Pastebot op de Mac.

Tot slot werkt Pastebot ook nog samen met iCloud. Dat betekent dat al je instellingen, filters en gekopieerde elementen gesynchroniseerd worden tussen Macs waarop Pastebot geïnstalleerd staat. Pastebot is helaas niet beschikbaar op iOS, maar dankzij Apple’s Universeel klembord kun je gekopieerde onderdelen dankzij Pastebot ook plakken op je iPhone of iPad.

Om Pastebot te kunnen gebruiken heb je wel minstens OS X El Capitan nodig, maar om van alle functies te kunnen gebruiken werkt Pastebot het beste in combinatie met macOS Sierra. Pastebot kost eenmalig €19,99, maar als je hem op meerdere Macs wil gebruiken kun je hem gratis downloaden uit je aankopenoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2016, 15:00
Categorie Apps
Onderwerpen kopiëren, pastebot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.