Giroptic iO, de 360 camera die op en iPhone gedaan wordt.

Giroptic iO is een 360 graden-camera voor de iPhone

Giroptic iO is een 360 graden-camera voor je iPhone. De camera werkt via de Lightning-poort en gebruikt een eigen app.

Giroptic begon in 2014 op Kickstarter en is nu uitgegroeid tot een normale start-up met producten die je meteen kunt kopen. Hun nieuwste product is de Giroptic iO, een 360 graden-camera die je kunt aansluiten op de Lightning-poort van de iPhone.

Giroptic iO, de 360° camera in gebruik

Het bedrijf haalde ooit met hun Kickstarter-project voor ‘s werelds eerste Full-HD 360 graden camera’ bijna tien keer het doelbedrag op. Die vreemd uitziende camera had een Nike FuelBand-achtig schermpje, drie camera’s en drie microfoons.

Giroptic iO, de 360 camera die op en iPhone gedaan wordt.

De Giroptic iO ziet er gelukkig heel wat normaler uit, maar daardoor ook wat minder imposant. Met de blauw-witte kleur straalt de gadget een soort speelsheid uit. Dat geldt ook voor de app voor de Giroptic iO link). Hiermee kun je 360 graden-video’s en -foto’s maken, bekijken en delen. De app biedt ook de mogelijkheid om te livestreamen naar YouTube.

De camera filmt niet in 4K-kwaliteit, wat in 360 video ongeveer Full HD is per kijkrichting, maar is wel gemakkelijk in gebruik. Je laadt de Giroptic iO op via microUSB en kunt de foto’s en video’s die je maakt meteen opslaan naar de iPhone. Verkrijgbaar voor 249 euro via de Giroptic-website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2016, 18:00
Categorie Accessoires
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.