Girl Power-emoji bij Facebook Messenger

Emoji van Facebook Messenger tonen meer diversiteit in huidskleuren en vrouwenrollen

Facebook Messenger gaat meer diversiteit in emoji invoeren. Er komen meer huidskleuren voor emoji en er zullen meer vrouwen in diverse rollen te zien zijn.

Facebook gaat zorgen voor meer diversiteit bij de emoji in Messenger. Het wordt gemakkelijker om de huidskleur van een emoji aan te passen en er komen meer emoji van werkende vrouwen.

Girl Power-emoji bij Facebook Messenger

Diverse emoji op Facebook Messenger

Dat kondigde het bedrijf aan in een blogposting op Facebook. Facebook wil de emoji niet alleen een nieuw uiterlijk geven, maar gaat ook meer diversiteit laten zien. Zo kun je de huidskleur aanpassen, zoals bij Apple al langer mogelijk is. Daarnaast laat Facebook vrouwen zien in stoere activiteiten, zoals hardlopen, surfen en zwemmen. De politie-agent zal voortaan ook als vrouw te zien zijn. momenteel zijn de emoji nog erg rolbevestigend: je ziet ook in iOS bijvoorbeeld een bruid, een prinses, een vrouw bij de kapper en een vrouw die een hoofdmassage krijgt. Mannen zijn wel actief als politiewagent en bouwvakker.

Meer diversiteit is een trend

Facebook volgt daarmee een trend: steeds meer techbedrijven willen hun beste beentje voorzetten, door te laten zien dat ze diversiteit en gelijke kansen toejuichen. Facebook’s COO Sheryl Sandberg is bovendien een uithangbord voor gelijke kansen voor vrouwen, net zoals Apple’s Tim Cook een uithangbord is voor gelijke rechten van minderheden.

Volgens Facebook zijn ze het eerste platform met een vrouwelijke politieagent, hardloper, voetganger, zwemmer en surfer (hoewel Apple’s blonde surfer met lang haar toch de indruk wekt dat het een vrouw is). Facebook belooft dat er later nog meer rollen zullen volgen. Ze zullen daarbij op elk platform dezelfde emoji aanbieden, dus niet afgestemd op het toestel.

De nieuwe emoji zullen de komende 48 uur beschikbaar komen voor alle gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 21:51
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen emoji, facebook, messenger

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.