Vivo Xplay 5

‘iPhone krijgt in 2017 OLED-scherm met Dual-Curve’

Apple heeft plannen om Dual-Curve OLED-schermen te gebruiken in de iPhones van 2017. Dat zegt analist Kevin Wang, die de laatste tijd flink loskomt met gelekte informatie.

Dat Apple plannen zou hebben om in 2017 een iPhone met OLED-scherm uit te brengen, is inmiddels >wel bekend. Maar er zijn nu nieuwe details uitgelekt over de precieze eigenschappen van dit scherm. Het zou gaan om een Dual-Curve OLED-scherm, net zoals in de Vivo Play 5 en de Edge-toestellen van Samsung.

Vivo Xplay 5

Dual-Curve, net als Samsung

Misschien heb je nog nooit van Vivo gehoord. Dat kan kloppen, want het bedrijf timmert weliswaar sinds 2009 aan de weg, maar de toestellen worden voornamelijk uitgebracht in China, het thuisland van Vivo. De Vivo XPlay 5 op de foto hierboven maakt net als de Galaxy S7 Edge gebruik van een techniek met de naam Dual-Curve, waarbij het glas aan de zijkanten is gebogen.

De informatie is afkomstig van topman Kevin Wang van analistenbedrijf IHS. Een paar dagen geleden liet hij ook al informatie uitlekken via Weibo en nu is het opnieuw de plek waar Wang laat doorschemeren wat we kunnen verwachten. Volgens Wang krijgen we bij de iPhone van 2017 een dergelijk gekromd OLED-scherm te zien, waarbij het scherm doorloopt aan de zijkant.

vivo-xplay-5-toestel

Nadat Vivo en Samsung al toestellen met zo’n dual-curve hebben uitgebracht, zullen er meer fabrikanten zijn die ermee bezig willen. Apple is één van de geïnteresseerde partijen. Er waren al aanwijzingen dat Apple de flexibele OLED-schermen wilde gebruiken. Onduidelijk is nog hoever het scherm doorloopt aan de zijkanten en of er nog een functie aan verbonden is. Bij de Edge-toestellen van Samsung zitten er knoppen langs de zijkant en kunnen er herinneringen zichtbaar worden gemaakt als de telefoon met het scherm naar beneden op tafel ligt.

Dual-Curve op de Vivo XPlay 5
Het is vast geen toeval dat Vivo een Apple-achtige wallpaper gebruikt, maar in dit geval waren ze Apple toch echt voor.

Wang zou zijn informatie hebben ontvangen uit de toeleveringsketen van Apple. Eerder voorspelde Wang de komst van de iPhone SE en eerder deze week beweerde hij dat de iPhone 7 minimaal 32GB opslag heeft. Apple zou 5,8-inch OLED-schermen hebben besteld bij een vertrouwde partij: aartsrivaal Samsung. Een dergelijk flexibel scherm zou kunnen worden gebruikt voor een 5,5-inch iPhone, waarbij het scherm iets aan de zijkanten doorloopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 21:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.