Facebook herinneringen van berichten.

Facebook helpt je op nieuwe manieren herinneren aan je gebeurtenissen

Facebook gaat nieuwe functies introduceren, waarmee je terug kan kijken op recente gebeurtenissen. Zo helpt Facebook je herinneren welke foto's je in het afgelopen seizoen gepost hebt en worden vriendenmijlpalen gevierd.

Facebook heeft inmiddels al twee jaar een functie genaamd Op deze dag. Hiermee wordt teruggekeken naar een post die je bijvoorbeeld één of twee jaar geplaatst hebt. Facebook heeft nu aangekondigd dat ze op nieuwe manieren kijken naar je herinneringen en gebeurtenissen. Zo worden recente herinneringen gebundeld, bijvoorbeeld van afgelopen zomer, en komen er nieuwe mogelijkheden om je vrienden te vieren.

Facebook herinneringen van berichten.

Nieuwe herinneringen in de Facebook-app

De nieuwe functies in de Facebook-app worden toegevoegd naast de bestaande Op deze dag-functie. Behalve dat Facebook gaat kijken naar de berichten die je op een bepaalde dag een aantal jaar geleden geplaatst hebt, krijg je in je tijdlijn ook recentere berichten te zien om naar terug te kijken. Ging je bijvoorbeeld in het voorjaar een weekje op vakantie en heb je de foto’s daarvan op Facebook geplaatst, dan zou het zomaar kunnen dat Facebook je binnenkort eraan herinnert.

In de eigen voorbeelden van Facebook wordt er bijvoorbeeld teruggekeken op je berichten van januari en afgelopen zomer. Deze verzameling van gebeurtenissen verschijnen bovenaan je nieuwsoverzicht, waarna je dit met een enkele druk op de knop kunt delen met je vrienden.

Over vrienden gesproken, ook op het gebied van vriendschappen gaat Facebook je helpen herinneren. Momenteel kun je al meldingen ontvangen als je met iemand een aantal jaren bevriend bent, maar daar komen ook andere meldingen bij. Zo word je op de hoogte gehouden als je bijvoorbeeld op al je berichten meer dan duizend likes gekregen hebt, terwijl je ook berichten krijgt van andere mijlpalen als je bijvoorbeeld meer dan honderd vrienden hebt. Deze meldingen zijn alleen voor jou zichtbaar, bovenaan het nieuwsoverzicht. Facebook geeft aan dat deze berichten binnenkort ook te delen zijn.

Facebook mijlpalen met vrienden.

Facebook geeft verder aan dat de functie Op deze dag verder verbeterd is. Zo zegt Facebook goed te kijken naar de foto’s die gepost zijn, waardoor de foto’s met een negatieve lading niet in deze functie meegenomen worden. Je vindt de optie Op deze dag via het zijmenu, met de knop rechtsonder.

De nieuwe herinneringsfuncties worden volgens Facebook de komende tijd aan gebruikers beschikbaar gesteld. Het kan daardoor dus, zoals wel vaker met Facebook, even duren voordat ze voor jou zichtbaar zijn. Onlangs werd ook bekend dat het nieuwsoverzicht opgefrist wordt, maar bij veel gebruikers is hier nog niks van te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2017, 16:58
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.