Facebook City Guides

Facebook wil met ‘City Guides’ je nieuwe reisgenoot zijn

Facebook gaat City Guides in de app tonen: stedengidsen voor hotels, restaurants en bezienswaardigheden waar vrienden al zijn geweest.

Facebook wil alle andere apps overbodig maken, inclusief je apps voor nieuws, het weerbericht en reisgidsen. Onlangs voegden ze een uitgebreide weersverwachting toe aan de app en nu experimenteren ze met reisgidsen, waarbij je aanbevelingen krijgt van je vrienden.

Facebook City Guides

Facebook City Guides: reisgidsen met aanbevelingen van vrienden

Stel je komt aan in een vreemde stad en je hebt zin om iets te eten. Je kunt dan de reisgidsen van Lonely Planet of de ANWB erbij pakken, maar die geven vooral de algemene smaak aan, zoals de toeristische pizzeria’s en steakrestaurants waar iedereen naartoe gaat. Terwijl jij het liefst een plek zoekt waar je met je vrienden zou afspreken. Facebook gaat daarbij helpen, door reisgidsen te maken, op basis van aanbevelingen door vrienden. Zijn vrienden op een bepaalde plek geweest en is dat goed bevallen? Dan vind jij het waarschijnlijk ook leuk.

Facebook City Guides

Na een testperiode is Facebook nu begonnen met het breder beschikbaar stellen van de City Guides in de iOS-app. Je kunt het vinden op het Explore/Ontdek-tabblad in de app, op de plek waar je ook de eerder toegevoegde weersverwachting vindt.

Aanbevelingen van vrienden
Je krijgt een lijst te zien van steden die je vrienden hebben bezocht. Tik je erop, dan krijg je aanbevelingen waar je zou kunnen eten en slapen en welke bezienswaardigheden de moeite zijn. Je ziet ook een lijst van vrienden die er al eerder zijn geweest, met de plekken waar zij zijn ingecheckt. Zo vind je snel een leuk restaurant of een prima hotel. Plekken die je aanspreken kun je bookmarken in de app. Ook kun je vrienden een berichtje sturen om nadere informatie te vragen. Er is ook een lijstje ‘Places The Locals Go’, waar je populaire plekken ziet waar vooral de lokale bevolking uithangt.

Verder zie je in de app komende evenementen en een lijst met populaire attracties. De City Guides zijn momenteel nog zichtbaar voor een kleine groep gebruikers, maar daar komt gaandeweg verandering in als meer mensen de gidsen te zien krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2017, 14:42
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, reizen, stedengids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.