iPad-case met Pencil

Apple denkt na over nieuwe manieren om Apple Pencil op te bergen

Apple denkt na over nieuwe mogelijkheden om de Apple Pencil op te bergen als je het accessoire niet gebruikt. Daarvoor hoef je waarschijnlijk geen nieuwe Apple Pencil of iPad Pro te kopen.

Waar laat je je Apple Pencil als je ‘m even niet nodig hebt? Er gaan geruchten dat Apple dit met magneten op zou willen oplossen, maar dat zou dan alleen van toepassing zijn op toekomstige versies van de iPad Pro en de Apple Pencil. Apple denkt ook na over nieuwe oplossingen voor het probleem waarvan ook bestaande gebruikers kunnen profiteren, zo blijkt uit een nieuw patent dat deze week opdook. Met Apple’s vindingen zou je de Pencil buiten het zicht kunnen opbergen.

iPad-case met Pencil

Apple Pencil eenvoudig op te bergen

Een van de opties die Apple overweegt is het opbergen van de Apple Pencil in hoezen en covers, waardoor de stylus nog steeds binnen handbereik is als je ‘m nodig hebt. In het patent, dat deze week opdook maar al in augustus 2015 werd ingediend, beschrijft Apple een lus van flexibel materiaal om de Apple Pencil in te schuiven. Die kun je onder de flap van de hoes opbergen zodat het tijdens normaal gebruik niet in de weg zit. Dankzij een loze ruimte in de hoes kun je de lus verbergen als de iPad Pro niet in gebruik is. Dat is relatief eenvoudig omdat de hoes het gehele apparaat omsluit.

Apple Pencil opbergen

Magneetsluiting
Voor de cover, waarbij dat niet het geval is, moet Apple iets vindingrijker zijn. Daarvoor beschrijft het patent een magneetoplossing, met dezelfde lus om de Apple Pencil in te schuiven. Twee rijen magneten aan de binnenkant van de cover houden de lus op zijn plaats. Ook die is weer te verbergen als de Apple Pencil gewoon in gebruik is. Dit magneetsysteem zou in theorie ook voor een los toetsenbord gebruikt kunnen worden.

Door het gebruik van een flexibel materiaal zou de oplossing om een Pencil op te bergen in de praktijk ook voor stylussen van andere fabrikanten gebruikt kunnen worden. Overigens zijn er wel hoesjes van andere fabrikanten die je de Apple Pencil laten opbergen. Maar het spreekt voor zich dat Apple hier ook over nadenkt. Het vergroot immers de kans dat klanten meteen een van Apple’s eigen hoesjes aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2017, 17:00
Categorie iDevices
Onderwerpen apple pencil, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.