Houseparty-app

Facebook werkt aan Houseparty-kloon met de naam Bonfire

Facebook werkt aan Bonfire, een groepschat-app die lijkt op Houseparty. Facebook Bonfire moet in de herfst van 2017 uitkomen.

Facebook wil meer doen op het gebied van groepschats en werkt daarom aan een nieuwe app met de naam Bonfire. Deze lijkt sterk op de Houseparty-app die vorig jaar werd uitgebracht door de makers van Meerkat. Nu gaat Facebook met een vergelijkbaar idee aan de haal.

Facebook Bonfire voor groepschats

Houseparty groeide uit tot een populaire app onder tieners, waarmee ze in groepjes kunnen afspreken. In een jaar tijd trok de app eer dan een miljoen gebruikers. Houseparty is gemaakt door Life On Air, eigenlijk uit frustratie omdat hun eerdere app Meerkat al snel werd nageaapt door Twitter’s Periscope en Facebook Live. Het team besloot iets anders te gaan doen: een app voor groepschats. Facebook is volgens insiders nu met precies hetzelfde bezig, maar noemt het Bonfire. Op een soortgelijke wijze kun je FaceTime-achtige groepsgesprekken starten.

Houseparty-app

Bonfire moet in de herfst van 2017 beschikbaar komen en daarbij heeft Facebook in ieder geval één voordeel: de 2 miljard mensen en hun vrienden die al op Facebook actief zijn. Daardoor is de stap iets kleiner om Bonfire te gaan gebruiken. Ondertussen is Houseparty voor tieners eigenlijk een interessanter alternatief, juist omdat hun ouders en andere volwassenen het niet gebruiken. Grote kans dat Facebook zich op een andere doelgroep gaat richten: de iets oudere gebruikers die samen willen afspreken om wat te kletsen, zonder dat ze daarvoor de deur uit hoeven. Facebook zou de functie kunnen promoten vanuit de Messenger-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2017, 9:03
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen facebook, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.