Muzieknoten EarPods

Maak Spotify-afspeellijsten samen met vrienden in Facebook Messenger

De ingebouwde Facebook Messenger-extensie van Spotify laat je nu ook samen met vrienden afspeellijsten samenstellen, zelfs als niet iedereen een Spotify-account heeft.

Spotify heeft zijn Facebook Messenger-extensie uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Vanuit de chatapp kan je nu ook samen met vrienden afspeellijsten in Spotify maken, ook als een van je vrienden geen Spotify-account heeft. Met de aparte extensie was het al mogelijk om losse nummers via Messenger te delen.

Spotify-afspeellijst met vrienden maken

Om de nieuwe functie te kunnen gebruiken, tik je in een (bestaand) groepsgesprek op de blauwe plusknop links onderin. Vervolgens tik je op de Spotify-extensie. Die is wat meer verstopt als je het nog niet eerder hebt gebruikt en wordt zichtbaar door te vegen in de lijst met extensies. Met de knop Create group playlist maak je vervolgens een afspeellijst die meteen met je vrienden in het gesprek wordt gedeeld.

Maak groepsafspeellijsten in Spotify met Facebook Messenger

Nummers toevoegen zonder Spotify-account
Nadat je die een naam hebt gegeven, kunnen alle vrienden in de groep nummers toevoegen. Daarvoor kan je met dezelfde extensie rechtstreeks zoeken op Spotify. De zoekfunctie is door iedereen te gebruiken. Ook als een van je vrienden geen Spotify-account heeft. Voor het aanmaken van een afspeellijst heb je wel een account nodig, net als voor het afspelen van de nummers. Gebruikers die geen Spotify hebben kunnen alleen korte previews beluisteren.

Het is niet duidelijk of Spotify dezelfde functionaliteit ook naar iMesssage wil brengen. Volgens het bedrijf zijn er inmiddels ‘miljoenen’ nummers gedeeld via de Facebook Messenger-extensie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2017, 11:57
Categorie Apps
Onderwerpen facebook messenger, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.