Maak je eigen emoji met Emoji Builder

Apple voegt steeds meer emoji toe aan iOS, maar soms zijn er emoties die je nog niet met een bijpassend gezichtje kunt uitdrukken. Met 'Emoji Builder' maak je er gewoon zelf eentje.

Emoji Builder: zelf emoji maken

Meermaals per jaar voegt Apple nieuwe emoji toe, waardoor je meer keuze dan ooit hebt. Sterker nog, sommige mensen vinden het inmiddels al een beetje te veel: je ziet door de bomen het bos niet meer als je een van de gangbare smileys zoekt. Je moet je tegenwoordig een weg banen door allerlei kapsels, geslachten en andere varianten. Toch kan die ene emotie die je zoekt er niet niet bij zitten en daar komt de Emoji Builder om de hoek kijken. Daarmee maak je namelijk in een oogwenk je eigen, unieke emoji.


Emoji Builder is een webapp die je het beste in de browser op de desktop kunt gebruiken. Daarna sla je de emoji op en gebruik je ‘m in je favoriete chatprogramma. Als plaatje, dat dan weer wel. Je kunt de afbeelding niet als sticker midden in een chat gebruiken. Het is ideaal voor mensen die zich telkens weer boos maken dat Apple die ene zo gewilde emoji nét niet heeft toegevoegd. Je maakt een emoji op basis van een hoofd, ogen, mond en accessoires zoals een bril of hoed. Met de Randomize-knop kun je een willekeurige emoji laten maken. Er zit vast iets geks bij waar je nog nooit aan hebt gedacht.

Emoji Builder tool

Je vindt de Emoji Builder hier. Wij gingen ook aan de slag met deze tool en hebben onderstaande creatie gemaakt. Hoe ziet jouw ultieme emoji eruit?

Inmiddels gaat het bedenken van nieuwe emoji ongestoord voort. iOS 12.1 bevatte ruim 70 nieuwe emoji, waarbij de nadruk vooral lag op diversiteit. De kale, aangeschoten en verliefde emoji blijken daarbij het meest besproken. De nieuwe emoji voor iOS 13 staan ook alweer op de rol.

En voor wie het zoeken naar emoji toch nog steeds een hele klus vindt: we hebben een tip voor het sneller doorzoeken van emoji.

Bekijk ook

Op zoek naar die ene emoji? Zo kun je razendsnel door alle emoji scrollen

Zie je door de bomen het bos niet meer bij het uitzoeken van de juiste emoji? Met dit trucje kun je razendsnel door alle emoji scrollen, zodat je de gezochte emoji sneller vindt. Wij laten je zien hoe je dat doet op de iPhone en iPad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 november 2018 om 18:13
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.