ABN AMRO QR-code scanner voor iDEAL.

Shoppen zonder e.dentifier: ABN AMRO-app heeft nu ondersteuning voor iDEAL

De app van de ABN AMRO is bijgewerkt met een handige nieuwe functie, waardoor je voor online aankopen geen e.dentifier meer nodig hebt. De app ondersteunt nu namelijk ook iDEAL.

Als je languit op de bank met je laptop op schoot alvast je kerst- en sinterklaasinkopen zit te doen, hoef je niet meer te zoeken naar je e.dentifier om de iDEAL-betaling te bevestigen. De ABN AMRO-app heeft namelijk een nieuwe scan-functie, waarmee je iDEAL-betalingen vanaf een computerscherm kan overnemen.

iDEAL-code scannen met ABN AMRO

ABN AMRO is stap voor stap de e.dentifier overbodig aan het maken bij mobiel bankieren. Een jaar geleden introduceerde ABN AMRO mobiel bevestigen bij internetbankieren. Je had daardoor geen kastje meer nodig om al je betalingen via de website van ABN AMRO te bevestigen. Al kort na de introductie van deze functie vroegen gebruikers om ondersteuning voor iDEAL bij het online winkelen. Nu is dit eindelijk beschikbaar, zo laat ABN AMRO vandaag weten.

De functie werkt als volgt. Bij het afrekenen van een online aankoop via de desktop kies je als betaalmethode voor iDEAL. Je kiest zoals altijd voor ABN AMRO en je opent de app op je iPhone of iPad. Vervolgens kies je in het startscherm voor de nieuwe QR-code scanner. Je richt je toestel op de QR-code op het scherm en rondt de betaling verder af via de app. Als je het wil kan je ook nog voor de e.dentifier kiezen, maar in de meeste gevallen is het via de scanner een stuk sneller.

Het is een welkome functie die andere banken-apps al een tijdje hebben. Deze zomer werd de app van de ABN AMRO nog uitgeroepen als de meest uitgebreide bankieren-app door een onderzoek van Banken.nl, al zijn gebruikers het daar lang niet altijd over eens. Naast de iDEAL-functie biedt de app nu ook inzage in je hypotheek en je kan declaraties van je bouwdepot indienen. In ieder geval is de app van de ABN AMRO nu nóg uitgebreider geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2018, 15:52
Categorie Apps
Onderwerp abn amro
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.