Apple Champs Elysees opening

De eerste foto’s van Apple Store Champs-Élysées: Apple geeft voorproefje op opening

Apple heeft alvast een voorproefje gegeven op de nieuwe Apple Store, die aanstaande zondag aan de Champs-Élysées wordt geopend. De belangrijkste winkelstraat van Parijs krijgt een gigantische flagship store en op deze foto's is alvast te zien dat het er spectaculair uit gaat zien.

iCulture zal tijdens de opening op zondag 18 november aanwezig zijn om verslag te doen, maar wie nu alvast benieuwd is naar het interieur kan zich alvast vergapen aan de officiële foto’s. Apple Champs-Élysées is gevestigd in een historisch gebouw uit de Haussmann-periode en heeft een binnenplaats waar evenementen gaan plaatsvinden. Apple gaat het gebruiken als Forum, voor optredens van artiesten en voor de Today at Apple-sessies over fotografie, muziek, programmeren, design en meer. De eerste week van de opening zullen er in Apple Champs-Élysées allerlei sessies zijn met populaire muzikanten, filmmakers en animatie-kunstenaars. De Apple Store is meer dan ooit een plek waar je iets nieuws kan leren en meer uit je Apple-producten kunt halen. Dat je er ook nog spullen kan kopen is natuurlijk mooi meegenomen, maar daar ligt bij deze Apple Stores nieuwe stijl minder de nadruk op.


Apple Champs-Élysées wordt voorzien van 100 procent hernieuwbare energie. Bij de verbouwing heeft Apple zoals wel vaker bij historische gebouwen rekening gehouden met een combinatie van historische en moderne architectuur. De gevel is gerestaureerd en op de bovenverdiepingen zijn Franse eiken parketvloeren aangelegd, om een link te leggen met Parijse appartementen.

Apple Champs Elysees opening

De Bourgonische steensoort die aan de buitenkant van het gebouw is te zien, is ook terug te vinden in het interieur. Jony Ive heeft zich er persoonlijk mee bemoeid. Hij noemde het een grote verantwoordelijkheid en tegelijk een enorme kans.

Apple Champs Elysees openingHet uiterlijk van het gebouw moest natuurlijk intact blijven, maar tegelijk moest het er niet oubollig uit zien. En de ruimtes moesten zowel grandeur uitstralen als intimiteit. Sommige designkeuzes zijn gedaan om het milieu te sparen. Zo zit er op de binnenplaats een constructie met spiegels, waardoor het zonlicht direct kan binnendringen. De panelen zijn voorzien van fotovoltaïsche cellen, dus ze kunnen elektriciteit opwekken uit zonlicht. Er is ook een systeem aangebracht om regenwater op te vangen, dat wordt gebruikt voor de toiletten en de bewatering van de bomen en de muren die met groen zijn beplant.

Apple Store Champs Elysees opening

Aanstaande zondag kun je er zelf bij zijn, als meer dan 330 medewerkers klaarstaan om de officiële opening te vieren. Er werken 15 nationaliteiten, die 17 talen spreken. Ook komen meer dan 200 medewerkers van andere Apple Stores over, zowel vanuit Parijs als vanuit andere landen wereldwijd.

Apple Store Champs Elysees opening

De opening vindt plaats om 12:00 uur ‘s middags, dus mocht je erbij willen zijn dan kun je nog even uitslapen of eerst een croissantje eten. Ga je er naartoe, dan zou het leuk zijn als je het in de reacties of via Twitter laat weten. En misschien tot ziens!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2018, 14:16
Categorie Apple
Onderwerp apple store
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.