Denon AVR 3500H receiver.

Audiomerken Denon en Marantz komen met eerste AirPlay 2-updates voor AV-receivers

Het loopt nog niet storm met de AirPlay 2-updates voor de beloofde speakers, maar er zijn nu twee merken die wel begonnen zijn meet de ondersteuning voor AirPlay 2. Het gaat om Denon en Marantz, twee merken met verschillende receivers.

Als je nu gebruik wil maken van AirPlay 2, dan is de keuze nogal beperkt. Alleen de Apple TV en sommige Sonos-speakers werken met Apple’s nieuwste versie van AirPlay. Maar vandaag is er goed nieuws, als je ten minste een geschikte receiver van de merken Denon of Marantz hebt. De AirPlay 2-update blijkt voor sommige modellen nu beschikbaar te zijn.

Denon en Marantz AirPlay 2-updates

In het lijstje van AirPlay 2-speakers vinden we veel verschillende merken en modellen. Ook Denon en Marantz vinden we daarin terug, met in totaal samen meer dan twintig modellen die een update naar AirPlay 2 krijgen. Volgens 9to5Mac is Marantz deze week begonnen met het uitbrengen van de eerste updates, in ieder geval voor het model AV7704. Heb je zo’n receiver of één van de andere modellen, check dan de instellingen om te zien of de update voor jou beschikbaar is.

Op het forum van Denon melden gebruikers dat ze updates zien voor de Denon X3500H, ook een receiver voor je home-cinema set. De update brengt onder andere AirPlay 2-ondersteuning, maar ook een nieuwe Auto Low Latency Mode. Denon beloofde in totaal negen modellen van een update te voorzien. Net als Marantz heeft Denon nog geen officiele aankondiging van de beschikbaarheid gedaan, maar het is de moeite waard om te controleren of de update voor jou ook te zien is.

Denon AVR-3500H receiver.

Goed om te weten: veel van deze receivers ondersteunen vaak ook Dolby Atmos. Deze techniek komt met ingang van tvOS 12 ook beschikbaar op de Apple TV 4K, zodat je van beter geluid kan profiteren. Je hebt daar dan wel een geschikte speaker voor nodig, waar die van Denon en Marantz dus een voorbeeld van zijn.

Dankzij AirPlay 2 kun je audio naar meerdere speakers tegelijk sturen, rechtstreeks vanaf je iPhone of iPad. Je kan daardoor muziek afspelen in je gehele huis, in meerdere kamers tegelijk. AirPlay 2-speakers vind je ook in de Woning-app en dankzij Siri kun je aangeven in welke kamer je de muziek wil starten.

Heb je nog geen AirPlay 2-speaker in huis? Check dan onze gids met een overzicht van geschikte speakers en receivers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2018, 10:20
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, speaker
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.