Eerste blik op CarPlay (iOS in the Car)

Een serie screenshots laat zien hoe CarPlay (iOS in the Car), de naadloze integratie van iOS in de auto, in de praktijk zou werken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS in the Car in de praktijkDe nieuwe iOS 7-functie CarPlay (voorheen iOS in the Car) is voor het eerst in de praktijk vastgelegd, zo blijkt uit een nieuwe serie screenshots afkomstig van de Ierse ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. Het systeem werd door Apple al bij de introductie van iOS 7 getoond, maar bij het verschijnen van de nieuwe software was de functie nog niet klaar voor het grote publiek. Dankzij de screenshots krijgen we een voorproefje hoe CarPlay in de praktijk zou moeten gaan werken.

iOS in the Car in de praktijkCarPlay zorgt voor een naadloze integratie van van je iPhone of iPad met het entertainmentsysteem in auto’s. Je koppelt je iDevice draadloos of met een kabeltje met het systeem van de auto. Vervolgens kun je via een display op het dashboard veilig bellen, navigeren, muziek instellen en berichten ontvangen. Dankzij Siri Eyes Free zou je het systeem zelfs zonder handen moeten kunnen bedienen. Bij de introductie van iOS 7 maakte Apple al bekend dat de integratie in een groot aantal auto’s mogelijk zou worden, waaronder bijvoorbeeld Honda, Nissan en Opel. Uit de screenshots valt verder op te maken dat er tussen de officiële introductie in juni 2013 en nu nogal veel veranderd is in de interface.

iOS in the Car WWDC

CarPlay / iOS in the Car zoals Apple het in juni 2013 introduceerde.

Het is niet duidelijk hoe Troughton-Smith de hand op deze screenshots heeft weten te leggen. Mogelijk heeft het iets te maken met het testen van iOS 7.1, die volgens de laatste berichten in maart dit jaar voor iedereen zal verschijnen. In de tweede testversie die Apple in december aan ontwikkelaars heeft vrijgeven, werd een schakelaar ontdekt waaruit bleek dat Apple weer een stap dichterbij was met de integratie van CarPlay.

Lees ook ons Dossier CarPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 17:01
Categorie iOS
Onderwerpen carplay, firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.