iPhone 13 notch

Dummy toont kleinere notch voor iPhone 13

Echt mooi ziet het er niet uit, maar het geeft wel een indruk hoe de iets kleinere notch van de iPhone 13 Pro eruit kan zien. De foto werd gedeeld door de Japanse site Mac Otakara.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een dergelijke dummy wordt gebruikt door hoesjesmakers om tijdig accessoires te kunnen maken. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat de iPhone 13 Pro eruit komt te zien als een slordig geknutseld stuk piepschuim. Het dient alleen om duidelijkheid te geven over de verhoudingen. De mockup zou gebaseerd zijn op gelekte tekeningen, die vaak circuleren onder hoesjesmakers.


Volgens Mac Otakara gaat het hier om een 3D-geprinte dummy van de aanstaande 6,1-inch iPhone 13 Pro, voorzien van een kleinere inkeping boven het scherm, oftewel notch. De telefoonspeaker en frontcamera zijn iets anders gepositioneerd.

iPhone 13 notch

Apple zou de speaker voor de telefoon iets verder omhoog willen verplaatsen, zodat deze langs de rand valt. Dit komt overeen met een eerder gelekte foto waarbij dat ook het geval was. De frontcamera wordt verplaatst naar de linkerkant van de notch, terwijl deze nu aan de rechterkant zit.

iPhone 13 notch

De notch zou volgens deze dummy 26,80mm breed worden, terwijl dat bij de iPhone 12-serie nog 34,83mm is. Hij wordt 5,35mm hoog in plaats van 5,3mm. Visueel ziet de inkeping er wat kleiner en minder langgerekt uit.

iPhone 13 Pro camera achterkant mockup

Een kleinere notch zou geen verrassing zijn, want sinds de allereerste iPhone met Face ID in 2017 werd er al over gepraat. Dit was de iPhone X, die voor het eerst een TrueDepth-camera met inkeping bovenin het scherm kreeg. Door onderdelen te verplaatsen en kleiner te maken zou Apple ‘m nu eindelijk iets kleiner kunnen maken. De notch zal echter niet de grootste vernieuwing zijn. De belangrijkste reden om straks voor een iPhone 13 Pro (Max) te kiezen is ergens anders te vinden, in het scherm. Volgens geruchten is Apple van plan om een ProMotion 120Hz scherm toe te passen. Of misschien kies je wel voor de iPhone 13 omdat er een nieuwe matzwarte kleur aan lijkt te komen.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone 13 Pro komt in oranje en bijna zwart'

Apple is volgens bronnen van plan om de iPhone 13 Pro in matzwart uit te brengen. Ook andere nieuwe details over het design zijn mogelijk uitgelekt, zoals een minder vingerafdrukgevoelige rand en plattere camera's.

Goed om te weten: dummy’s en mockups worden niet gemaakt door Apple, prototypes wel. In onderstaand artikel lees je er meer over.

Bekijk ook

Prototypes, dummy's, concepten en gelekte onderdelen: wat je moet weten over Apple-geruchten

Er komen regelmatig geruchten over nieuwe Apple-producten naar buiten. Sommige mensen denken dat het om echte Apple-producten uit de fabriek gaat, maar dat is lang niet altijd het geval. Wat is het verschil tussen gelekte onderdelen, dummy's, prototypes en concepten? Dat leggen we in deze gids uit!

Actuele iPhone 13 deals

iPhone 13 Pro

De iPhone 13 Pro is de geavanceerde smartphone die Apple in het najaar van 2021 heeft uitgebracht. Wil je een losse iPhone 13 Pro kopen, dan heb je keuze uit meerdere kleuren en uitvoeringen. Je kunt ook kiezen voor een iPhone 13 Pro met abonnement. Dit toestel is inmiddels opgevolgd door de iPhone 14 Pro.

iPhone 13 Pro

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.