Wachtwoordenbeheer-app Dropbox Passwords officieel aangekondigd

Nu als beta beschikbaar

Je kent Dropbox al van het online opslaan en delen van bestanden, maar binnenkort kun je ook al je wachtwoorden bij de clouddienst bewaren. Dropbox heeft voor beta-gebruikers de Dropbox Passwords-app uitgebracht.

Er zijn al diverse wachtwoordenapps voor iPhone en iPad beschikbaar, maar toch lijkt het Dropbox een goed plan om met een eigen variant te komen. Vandaag heeft Dropbox de Passwords-app als beta uitgebracht, nadat de app eerder op uitnodiging beschikbaar was. Ook is er een aantal andere nieuwe functies als beta beschikbaar gekomen, waaronder de Dropbox Vault.

Dropbox Passwords: test voor nieuwe wachtwoordenapp

De app werd eerder ontdekt door Android Police, die op de app stuitte in de Google Play Store. Een iOS-versie is ook beschikbaar. Dropbox laat weten dat de app als beta beschikbaar is voor bepaalde Dropbox Plus-gebruikers.

Dropbox Passwords app.

Dropbox Passwords komt beschikbaar op iPhone (en dus niet op iPad) en slaat al je wachtwoorden van je accounts op. De app maakt daarbij gebruik van zero-knowledge encryption, wat betekent dat in dit geval Dropbox niets weet van de data die je op hun servers bewaart. e wachtwoorden worden gesynchroniseerd met al je apparaten, want de app komt ook beschikbaar op Windows en Mac.

Dropbox Passwords laat je met één tik inloggen in apps en websites. Mogelijk maakt de app hiervoor dus gebruik van AutoFill, dat ook door veel andere wachtwoordenapps gebruikt wordt. De ontwikkeling van de app is tot stand gekomen na de overname van de soortgelijke app Valt, eind vorig jaar. Om de app te kunnen gebruiken, heb je Dropbox Plus of Professional nodig. Je logt gewoon in met je eigen Dropbox-gegevens.

Dropbox Passwords uitnodiging.

Dropbox Vault: gevoelige documenten bewaren

Tegelijkertijd heeft Dropbox de Vault aangekondigd. Dit is een functie binnen Dropbox waarin je documenten met gevoelige informatie kan opslaan achter een pincode. Het is daarmee een soort aparte kluis binnen je Dropbox-account. Alle bestanden worden gesynchroniseerd tussen je apparaten. Je kan vrienden en familieleden die je vertrouwt toegang geven tot de bestanden. Net als de Dropbox Passwords-app is Vault alleen nog beschikbaar als beta voor geselecteerde Plus-gebruikers.

Een andere functie die nu als beta beschikbaar is voor Dropbox Basic, Plus en Professional-gebruikers, is de computer backup-optie. Je mappen zoals Desktop, Downloads en Documentenworden daarmee automatisch op Dropbox opgeslagen. Al eerder schreven we over deze functie waarmee je je Mac bureaublad met Dropbox kunt synchroniseren.

Daarnaast introduceert Dropbox nog een welkome toevoeging: een Dropbox Family-lidmaatschap. Met Dropbox Family kunnen zes gebruikers 2TB aan opslag delen, terwijl iedereen zijn eigen individuele account behoudt. Je kan met zo’n Family-bundel ook makkelijker content met elkaar delen. Dropbox Family wordt nu nog getest bij sommige gebruikers en is dus nog niet voor iedereen in te stellen.

Wil je meer weten over de verbeteringen, lees dan de complete blog op de Dropbox-website.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 16 juni: Artikel bijgewerkt na nieuwe aankondigingen van Dropbox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2020, 16:42
Bron Bron Dropbox
Via Via The Next Web
Categorie Apps
Onderwerpen dropbox, wachtwoorden

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.