Dropbox Passwords introductie.

Wachtwoordenbeheer-app Dropbox Passwords nu officieel gestart

Ook Dropbox Vault en Backups
Je kent Dropbox al van het online opslaan en delen van bestanden, maar nu kun je ook al je wachtwoorden bij de clouddienst bewaren. Dropbox heeft de Dropbox Passwords-app uitgebracht - eerst als beta, nu voor iedereen.

Update 12 augustus 2020: Dropbox heeft vandaag drie nieuwe functies aangekondigd: Dropbox Passwords voor het opslaan van je wachtwoorden, Dropbox Vault voor het veilig opslaan van gevoelige bestanden en Dropbox Backup voor het maken van automatische backups voor belangrijke documenten op je Mac of Windows-pc. In het laatste geval gaat het om mappen zoals Bureaublad, Documenten en Downloads. Deze functie komt voor alle gebruikers beschikbaar.

Dropbox Passwords

Dropbox Passwords is vergelijkbaar met 1Password. Je kunt gebruikersnamen en wachtwoorden opslaan en met al je apparaten synchroniseren. Ook kun je automatisch wachtwoorden invullen en sugesties voor sterke wachtwoorden vragen. Het is te downloaden op de desktop en als mobiele app. Wel heb je Dropbox Plus of Professional nodig.

De Dropbox Vault is alleen beschikbaar voor Plus-gebruikers. Zij kunnen hun vertrouwelijke bestanden in een speciale map opslaan, die je vervolgens met een pincode kunt beveiligen. Je kunt de kluis daarna met vertrouwde contacten delen. Je kunt ze alleen openen via Dropbox.com en de mobiele app.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 16 juni.


Er zijn al diverse wachtwoordenapps voor iPhone en iPad beschikbaar, maar toch lijkt het Dropbox een goed plan om met een eigen variant te komen. Vandaag heeft Dropbox de Passwords-app als beta uitgebracht, nadat de app eerder op uitnodiging beschikbaar was. Ook is er een aantal andere nieuwe functies als beta beschikbaar gekomen, waaronder de Dropbox Vault.

Dropbox Passwords: test voor nieuwe wachtwoordenapp

De app werd eerder ontdekt door Android Police, die op de app stuitte in de Google Play Store. Een iOS-versie is ook beschikbaar. Dropbox laat weten dat de app als beta beschikbaar is voor bepaalde Dropbox Plus-gebruikers.

Dropbox Passwords app.

Dropbox Passwords komt beschikbaar op iPhone (en dus niet op iPad) en slaat al je wachtwoorden van je accounts op. De app maakt daarbij gebruik van zero-knowledge encryption, wat betekent dat in dit geval Dropbox niets weet van de data die je op hun servers bewaart. e wachtwoorden worden gesynchroniseerd met al je apparaten, want de app komt ook beschikbaar op Windows en Mac.

Dropbox Passwords laat je met één tik inloggen in apps en websites. Mogelijk maakt de app hiervoor dus gebruik van AutoFill, dat ook door veel andere wachtwoordenapps gebruikt wordt. De ontwikkeling van de app is tot stand gekomen na de overname van de soortgelijke app Valt, eind vorig jaar. Om de app te kunnen gebruiken, heb je Dropbox Plus of Professional nodig. Je logt gewoon in met je eigen Dropbox-gegevens.

Dropbox Passwords uitnodiging.

Bekijk ook

De beste wachtwoordenapps voor iPhone en iPad

Voor elke dienst een ander wachtwoord aanmaken is verstandig, maar deze allemaal onthouden is een heel karwei. Met deze wachtwoordapps voor iPhone en iPad kun je al je wachtwoorden veilig opslaan.

Dropbox Vault: gevoelige documenten bewaren

Tegelijkertijd heeft Dropbox de Vault aangekondigd. Dit is een functie binnen Dropbox waarin je documenten met gevoelige informatie kan opslaan achter een pincode. Het is daarmee een soort aparte kluis binnen je Dropbox-account. Alle bestanden worden gesynchroniseerd tussen je apparaten. Je kan vrienden en familieleden die je vertrouwt toegang geven tot de bestanden. Net als de Dropbox Passwords-app is Vault alleen nog beschikbaar als beta voor geselecteerde Plus-gebruikers.

Een andere functie die nu als beta beschikbaar is voor Dropbox Basic, Plus en Professional-gebruikers, is de computer backup-optie. Je mappen zoals Desktop, Downloads en Documentenworden daarmee automatisch op Dropbox opgeslagen. Al eerder schreven we over deze functie waarmee je je Mac bureaublad met Dropbox kunt synchroniseren.

Bekijk ook

Dropbox voor de Mac laat je ook je bureaublad synchroniseren

Dropbox voor de Mac gaat de synchronsiatiefuncties flink uitbreiden. In de nieuwste beta is ondersteuning toegevoegd voor het synchroniseren van onder andere je desktop.

Daarnaast introduceert Dropbox nog een welkome toevoeging: een Dropbox Family-lidmaatschap. Met Dropbox Family kunnen zes gebruikers 2TB aan opslag delen, terwijl iedereen zijn eigen individuele account behoudt. Je kan met zo’n Family-bundel ook makkelijker content met elkaar delen. Dropbox Family wordt nu nog getest bij sommige gebruikers en is dus nog niet voor iedereen in te stellen.

Wil je meer weten over de verbeteringen, lees dan de complete blog op de Dropbox-website.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 12 augustus: Dropbox Passwords is nu officieel van start gegaan.
  • 2020 - 16 juni: Artikel bijgewerkt na nieuwe aankondigingen van Dropbox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.