Draadloze Xbox controller.

Apple verkoopt nu ook de draadloze Xbox-controller

Maar is niet de goedkoopste
Wil je serieus aan de slag met Apple Arcade? Dan is een fijne controller een goed begin. Apple is daarom begonnen met de verkoop van losse Xbox-controllers.

Apple Store verkoopt Xbox-controller

Sinds iOS 13, iPadOS 13 en tvOS 13 kun je een Xbox- of PlayStation-controller aan je Apple-apparaat koppelen. Dat is vooral handig bij het spelen van Apple Arcade, Apple’s gloednieuwe gamedienst. Apple wil daar nog een extra slaatje uit slaan, want je kan nu ook de Xbox-controller in de Apple Store halen.


Het gebeurt niet vaak dat je een Microsoft-accessoire in de Apple Store vindt. Office-pakketten zijn een goed voorbeeld, maar andere recente Microsoft-producten lagen niet eerder bij Apple in de schappen. Tot nu, want je kan nu de Apple Store binnenlopen en naar buiten gaan met een Xbox-controller.

De Xbox-controller heeft alle knoppen die je van een controller wil hebben: vier actieknoppen, twee analoge sticks, een vierpuntsdruktoets en de nodige triggers. De controller geeft je extra grip en via Bluetooth koppel je hem met al je apparaten. Er zit ook een koptelefoonaansluiting op, zodat je er een headset op kan aansluiten.

Draadloze Xbox controller.

Zoals we wel van Apple gewend zijn, zijn ze lang niet de goedkoopste met een dergelijk accessoire. Bij Apple betaal je namelijk €59,95 voor de zwarte uitvoering. Bij andere winkels kun je niet alleen kiezen voor een witte versie, maar zijn de controllers ook vaak goedkoper. Bij Bol.com en MediaMarkt betaal je bijvoorbeeld €54,99.

Andere controllers die Apple nog in het assortiment heeft, is de SteelSeries Nimbus-controller. Deze is eveneens beschikbaar voor €59,99. In de nieuwste software-versies kun je ook de DualShock PlayStation 4-controller aansluiten, maar die is momenteel nog niet bij Apple verkrijgbaar. Wel kun je daarvoor terecht bij Bol.com (€57,90) of MediaMarkt (€59,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.