NapBot meet je slaapgedrag met zelflerende technieken

NapBot is een nieuwe app om je slaap te meten met de iPhone en Apple Watch. Het verschil met bestaande slaapapps is dat er gebruik wordt gemaakt van CoreML waarmee machine learning mogelijk is. Daardoor is de app slimmer dan andere.

NapBot: nieuw type slaapapp

Een paar dagen geleden merkten we NapBot al op via ProductHunt. Nu is de eerste update 1.1 verschenen, waarin de belangrijkste verbetering is doorgevoerd: het meten van slaap als achtergrondproces. Ook zijn de trends verbeterd en kun je slaapdata samenvoegen. NapBot gebruikt machine learning om je slaap te volgen en te analyseren. Dit is een nieuwe functie die in iOS 13 is toegevoegd voor CoreML en je vindt het dus nog niet in andere apps. Je kunt NapBot gratis installeren, maar voor de Pro-functies zul je moeten betalen. Je krijgt dan toegang tot je slaaphistorie en slaaptrends, zodat je kunt zien hoe gewoontes invloed hebben op je slaapgedrag.


Betaal je niet voor de app, dan kun je wel per nacht je slaapgedrag meten, maar dan mis je de statistiekjes en grafiekjes. Apple zou volgens geruchten bezig zijn met functies om slaap te meten met de Apple Watch, maar zover is het nog niet. Tot die tijd kun je gebruik maken van Apple Watch-slaapapps van derden, waarvan SleepCycle misschien wel de bekendste is.

NapBot app

NapBot gebruikt de slimme technieken om te meten of je in slaap bent gevallen. Ook wordt machine learning ingezet om je slaap te analyseren. De app luistert naar je slaapgeluid en houdt je hartslag in de gaten. Het enige wat je hoeft te doen is je Apple Watch dragen. De app detecteert automatisch dat je slaapt, maar kan het daarbij ook nog wel eens mis hebben. Zit je heel rustig op de bank, dan kan het zomaar als een uurtje slaap worden geteld. Gaandeweg zou dit moeten verbeteren, want de zelflerende technieken van CoreML zorgen er juist voor dat je niet vast zit aan vaste algoritmes. NapBot stuurt je data door naar de Gezondheid-app en HealthKit. De app ziet er overzichtelijk uit en de gegevens zijn gemakkelijk af te lezen. Standaard verwacht NapBot dat je 8 uur slaapt, maar je kunt dit eventueel aanpassen in de instellingen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 oktober 2019 om 22:04
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.